Claudiu Târziu (AUR): Am intrat în politică din disperare. Nici presa, nici societatea civilă organizată nu mai sunt suficiente pentru a salva ce se mai poate salva

Distribuie acest articol!

Claudiu Târziu, de profesie jurnalist, a făcut o mărturisire de Ziua Mondială a Libertăți Presei, relatând că a decis să renunțe la presă și să intre în politică deoarece ajunsese la convingerea că aceasta este singura modalitate prin care se mai poate salva ceva din această țară.

„Astăzi a fost Ziua Presei (duminică, 3 mai n.r.). Nu știu dacă breasla jurnaliștilor, din care am făcut parte timp de 28 de ani, din 1992 până în 2020, mai are multe de sărbătorit la meridian românesc. Industria este în suferință din multe pricini, asupra cărora nu vreau să mă opresc acum. Sper însă să pot schimba ceva în bine pentru ea, din poziția mea actuală. (…) Am intrat în presă crezând că pot schimba lumea. Și, cât mi-a fost dat pe bucățica mea, mi-am urmat crezul. Am luptat pentru promovarea valorilor, pentru stoparea abuzurilor, pentru pedepsirea corupților, pentru redescoperirea României frumoase, pentru coagularea și nutrirea unei noi elite. Am lucrat pentru unele dintre ziarele cele mai importante de la vremea respectivă: Evenimentul Zilei, Ziua, Jurnalul național, Gardianul, Cotidianul. Mi-am încheiat cariera la Formula As, o adevărată școală de presă, unde nu m-am simțit o clipă un simplu angajat, ci un membru al familiei”, a scris Claudiu Târziu pe pagina sa de Facebook.

Copreședintele AUR mărturisește că a renunțat cu greu la cariera de jurnalist, însă are nădejdea că tot mai mulți oameni, care acum sunt scârbiți de politică, să facă acest pas pentru a face mai mult pentru românii.

N-aș fi părăsit presa nici picat cu ceară. Cel puțin nu atâta vreme cât mai există Formula As și alte câteva oaze de normalitate. Am făcut-o cu durere, din disperare. Nici presa, nici societatea civilă organizată nu mai sunt suficiente pentru a salva ce se mai poate salva. Aveam obligația de a intra în politică, încercând să fac mai mult. Este o chemare pe care nu mă îndoiesc că o simt tot mai mulți români care își iubesc meseria (oricare ar fi aceea) și care se cutremură de scârbă când aud de politică. Și nu-i vor mai rezista mult. Își vor asuma riscul, din disperare și din… dragoste. Nădăjduiesc ca partea rămasă sănătoasă a presei să-i înțeleagă și să-i sprijine. Și mai sper ca împreună să reușim”, a mai scris Târziu.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: