PoliticăȘtirile 60m.RO

Claudiu Târziu, apel pentru crearea unor filiale sindicale în comunitățile românești de peste hotare

Claudiu Târziu, copreședintele AUR și preşedinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului, a făcut un apel către Blocul Naţional Sindical (BNS) pentru extinderea activității acestei instituții în comunitățile de români din Italia, Spania, Marea Britanie.

Milioane de români au emigrat din cauza lipsei unui viitor în România. Trebuie să schimbăm acest lucru, trebuie să recompensăm munca în România, trebuie create locuri de muncă aici și un cadru propice întoarcerii fraților noștri de peste hotare, de care avem nevoie.

În calitatea mea de preşedinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului şi de copreşedinte AUR, aş vrea să vă propun să treceţi frontiera cu BNS, să vă extindeţi activitatea sindicală în marile comunităţi româneşti de peste hotare, mai ales în Italia, în Spania şi în Marea Britanie. Statul român nu poate să îi ajute pe romanii din afară, nu poate pentru că nu are o strategie, pentru că nu are o viziune, nu are voinţă politică, dar părţi ale statului român împreună cu dumneavoastră, sindicatele, ar putea să îi ajute. Creaţi filiale ale BNS în aceste state şi apăraţi drepturile românilor noştri de acolo şi noi vă vom fi alături”, a declarat senatorul AUR la Congresul Blocului Național Sindical.

Claudiu Târziu a precizat că AUR, ca partid de orientare creştină, susţine dreptul oamenilor la o viaţa demnă, la un câştig din muncă cinstită, în condiţii civilizate de muncă.

Back to top button