Clarviziunea lui Coposu: Blestemul României ar fi că după 20-25 de ani FSN să se afle și la stânga, și la dreapta eșichierului politic

Distribuie acest articol!

Avertismentul lui Corneliu Coposu, din aprilie 1990, revine puternic în atenția publică odată cu foarte previzibilă înțelegere dintre PNL și PSD pentru formarea unei coaliții de guvernare. Au fost vorbe premonitorii ale marelui om politic.

Conform lui Ion Andrei Gherasim, unul dintre tinerii care au fost foarte aproape de Corneliu Coposu în anii ’90, Seniorul a declarat în aprilie 1990: „Blestemul României ar fi că după 20 – 25 de ani FSN să se afle să afle și la stânga și la dreapta eșichierului politic”.

Declarația a fost redată de Adevărul în mai 2019.

Alexandru Bârlădeanu, unul dintre foștii demnitari comuniști, păstrat în frunta statului de Ion Iliescu, a ținut să evidențieze geniul politic al Seniorului la moartea acestuia, în 1995: „Ne-am cunoscut din tinerețe. Fiecare a mers pe calea lui. Timpul a arătat că tu ai fost cel care a avut dreptate“.

Președintele PNL, Florin Citu, a confirmat vineri că PSD și PNL iau în calcul să încheie un acord pentru o guvernare comună timp de 7 ani. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat vineri dimineață formarea coaliției de guvernare dintre PSD și PNL. El l-a numit pe Florin Cîțu drept „colegul meu”.

„Atât eu cât și colegul meu, Florin Cîțu, vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorități, care vor încerca să se ne demonstreze că direcția în care am plecat nu este cea corectă. Fiecare dintre noi știm ce am greșit, eu vreau să va asigur de bună mea credință și, după discuția de ieri, și de bună-credință a domnului președinte Florin Citu. Am depășit momentul în care am făcut socotelile de sondaje, de poziționări.

În acest moment de răscruce al României, nu avem altă soluție politică. Dacă vom continuă războiul dintre cele două partide mari ale României, la anul în martie vom vorbi de o nouă criză politică, com vorbi categoric de alegeri anticipate. Să nu credeți că cei care vor să stăpânească această țară prin dezbinarea românilor se vor opri aici. Îmi asum acest proiect, sper să reușim să-l realizăm”, a anunțat Ciolacu într-un discurs în cadrul Topului Național al Firmelor Private din România – 2021. La eveniment a participat și președintele PNL, Florin Cîțu.

Astfel, la 32 de ani de la Revoluție FSN-ul revine la putere acoperind cu cele două tabere ale sale(PNL și PSD) și stânga și dreapta. Firava democrație din România va lua din nou o pauză.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: