Politică

Ciucă și Ciolacu au fost lăsați din nou ”repetenți”: Greva continuă

Profesorii nu au acceptat ceea ce oferă Guvernul, au declarat liderii sindicali la ieșirea de la întâlnirea cu oficialii guvernamentali. În acest moment greva continuă. Simion Hăncescu de la FSLI a vorbit despre o cerere de 2.000 de lei brut pe lună, solicitată de membrii de sindicat, ca replică la oferta guvernului de 1.000 de lei brut pe lună, pentru următoarele 6 luni.

Președintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor: Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizațiile noastre județene și ale municipiului București ne-au spus foarte clar că ea se respinge. În acest moment am convocat regim de urgență Colegiul Liderilor federației pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte. Mâine este convocată ședința, mâine luăm decizia.

Președintele FSLI, Simion Hăncescu: Am avut deja ședință cu liderii, același lucru s-a întâmplat. Liderii județeni au respins oferta. Așa cum am spus-o, ei, membrii au început greva, ei decid dacă se opresc. Am spus clar că nu suntem de acord cu acel interval de 3 ani. Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa vor și angajații din învățământ.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button