Politică

Ciucă îi linge clanțele lui Iohannis: Preşedintele României este preşedintele României până când îşi va încheia mandatul

 Nicolae Ciucă, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis rămâne şef al statului ”până când îşi va încheia mandatul”, premierul respingând ipoteza în care ar trebui să preia el funcţia supremă în stat pentru că Iohannis ar accepta o funcţie într-o instituţie din afara României.

”Preşedintele României este preşedintele României până când îşi va încheia mandatul. (…) Vă pot spune un lucru: aşa cum l-am cunoscut şi cum am lucrat până în momentul de faţă, are o singură preocupare: să putem să avem un guvern stabil, care este în măsură să gestioneze ţara în aceste condiţii deosebit de complexe”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un interviu acordat Antena 3 şi difuzat marţi seară. 

Întrebat dacă este pregătit să preia conducerea interimară a ţării în cazul în care şeful statului ar accepta o funcţie externă, primul ministru a răspuns: ”Nu cred că se pune o astfel de problemă”.

În iulie, preşedintele Klaus Iohannis afirma, într-o conferinţă de presă, că, dacă i s-ar face o propunere să devină secretarul general al NATO, ar evalua-o şi ar face un anunţ public pe această temă.

Fostul premier britanic Theresa May, premierul olandez Mark Rutte, premierul eston Kaja Kallas, fostul comisar UE pentru politică externă Federica Mogherini şi preşedintele român Klaus Iohannis au fost evocaţi drept posibili candidaţi pentru şefia NATO, nota DPA.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button