Opinii

„Ciucă al nostru” îi plagiază pe alții și când expulzează ruși

Strecurat cu greu de stăpânul de la Cotroceni în scaunul de premier, dolofanul premier Ciucă dovedește în funcția de prim-ministru tot atâta grație cât ar dovedi un elefant obez într-un magazin de porțelanuri. Guvernarea merge în virtutea inerției, românii muncesc la fel (unii nu muncesc deloc), dar banii sunt tot mai ieftini, s-au scumpit toate, însă cabinetul Ciucă se uită ca la bâlci, manifestându-și, de ochii lumii, îngrijorarea față de scumpiri, dar în sinea lui bucurându-se că-i intră mai mulți bani la buget.

Pe plan extern, moș Teacă de la Victoria se dă și el „cu ăia mari” și face ce zic America și Europa, având însă grijă ca nu cumva să aibă vreo inițiativă proprie, în stare să-l deranjeze pe trogloditul de la Kremlin. În vreme ce statele baltice și Polonia le-au trântit total rușilor ușa-n nas, guvernul Ciucă o cam dă cotită, vrând să fie simultan și cu sufletul în Raiul capitalist, dar și cu sula rusului în coastă. Bunăoară, spre deosebire de alte state, care au cam tăiat relațiile comerciale cu rușii, România le menține. De la începutul războiului din Ucraina, zeci de nave rusești au continuat să vină în portul Constanța și să facă negoț de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Păi ce, îi apar lui Ciucă bube-n fund dacă România face comerț cu un stat criminal?

Citește și: Proteste în faţa Ambasadei Rusiei din Bucureşti: „Putin, criminal!”

Măsurile punitive contra Rusiei sunt luate doar dacă le iau mai înainte și alte țări, pentru că, înfricoșați și de umbra lor, generalul de mucava Ciucă și inaptul militar pe timp de pace și război Iohannis se tem ca dracul de tămâie să aibă vreo inițiativă. De doi ani, de când ne chinuie ăștia cu pandemia, n-a existat vreun „guvernul meu” care să adopte măsuri din proprie inițiativă, măsuri gândite și adoptate în funcție de interesele românilor. Numai gândiți-vă: guvernul Orban a închis complet România, vreme de două luni, când aveam doar o sută de cazuri de covid, cu tot cu damele îmbolnăvite de Nelu Milițianu, donjuanul tomnatic care și-a plimbat țiitoarea prin Egipt. Pe urmă a venit guvernul Cîțu și ne-au asigurat, și el, și plăvanul de la Cotroceni, că „am învins pandemia”, pentru ca în trei luni să închidă iarăși țara, că deja nu mai erau locuri la ATI. Au comandat zeci de milioane de vaccinuri, fiindcă așa le-a zis coana Ioropa și duduia Ursuza, pardon, Ursula, deși datele arătau clar că românii nu prea erau dispuși să se înțepe. Dar au văzut și ei că așa fac toate guvernele occidentale, așa că de ce să nu le copieze pe-alea?

Iar acum, când văd că țările europene încep să expulzeze diplomați ruși, hop și Ciucă al nostru cu expulzatul. E drept, lituanienii și polonezii i-au trimis acasă pe aproape toți spionii ruși, în frunte cu ambasadorul, iar noi am trimis numai zece celoveci, cei mai proști din curtea ambasadei, dar gestul contează, no? Câtă vreme va fi condusă de plagiatori cu inimi de iepure, ca Iohannis și Ciucă, România nu va ajunge niciodată o țară respectată în Europa și în lume. Va merge pe același tipar pe care au mers și vremelnicii conducători din vechime, de la fanarioți la comuniști – când temenele la Stambul, când ploconeală la Moscova, niciodată însă cu spinarea dreaptă, să dovedim că avem coloană vertebrală și nu suntem doar niște parameci rătăciți prin Carpați. Fiindcă noi nu am avut prea des – și din păcate nu avem nici azi – lideri, ci doar conducători de tinichea, incapabili să ia decizii singuri și să-și asume măsuri curajoase. Iar dacă tot e să dea cu „copy-paste”, cum îi este obiceiul de plagiator, mi-ar plăcea ca generalul Ciucă să nu-i mai copieze pe toți papă-lapte de la Bruxelles, ci pe oameni curajoși, ca liderii din Lituania, Letonia, Estonia sau Polonia. Dar ca să vrei să copiezi oameni curajoși trebuie să ai tu însuți o doză de curaj – iar papițoi care se tem și de umbra lor, ca Iohannis, Ciolacu ori Ciucă, de unde să o ia, fiindcă vaccinul de curaj nu s-a inventat încă…

Citește și:

VIDEO George Simion: Rusia este un stat ocupant!

Baronii liberali îl înscăunează pe plagiatorul Ciucă în funcția de președinte

CEI CARE AR TREBUI SĂ PROTEJEZE ORDINEA ȘI CORECTITUDINEA AU DEVENIT COMPLICI AI INFRACTORILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button