EconomiePolitică

Cîțu spune că prețul energiei NU poate fi plafonat. MINTE! Legea Concurenței spune altceva

Premierul Florin Cîţu nu este de acord cu varianta îngheţării preţurilor la energie, afirmând că nu este posibilă o asemenea măsură în Uniunea Europeană. Premierul se pare că minte cum respiră deoarece Legea Concurenței spune clar că se pot plafona prețurile când piața nu funcționează sau funcționează în speculativ.

„Plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală. În Uniunea Europeană nu cred că poţi face aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că în această iarnă românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi”, a afirmat Cîţu.

Companiile intermediare cu zero angajați, girate de capul mafiei de la ANRE, Dumitru Chirița(PSD) acționează speculativ dublând sau chiar triplând prețul energiei, fapt ce a dus românul de rând la disperare în prag de iarnă. Din afirmațiile premierului reiese că acesta este marioneta mafiei din energie, protejând interesele companiilor offshore ce jefuiesc românii.

„Este un articol în Legea concurenței, articolul 4, alineat 3, care spune că în cazul în care există o volatilitate mare pe piață, iar piața nu este diversificată, se poate plafona prețul pentru o perioadă de 3-6 luni, timp în care se pot face anchete și analize cu privire la posibile înţelegeri pe piaţă. După cum vedem, deși știm sau instituţiile știu lucrul acesta din februarie, cand s-a văzut primul puseu de creștere la energia electrică, nimeni nu face nimic și toată lumea consideră ca este o chestiune doar de piaţă. Din păcate, această piață nu funcționează sau funcționează în speculativ.”, a declarat economistul Adrian Câciu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button