PoliticăȘtirile 60m.RO

Cîțu: Inacceptabil! În Timișoara ar trebui să înceapă vaccinarea populației generale. Sunt 20.000 de locuri libere

Cîțu susține că nu înțelege de ce Timișoara a ajuns în situația de a fi carantinată, în contextul în care sunt 20.000 de locuri libere pe listele de așteptare pentru vaccinare. Premierul le-a cerut coordonatorului campaniei de vaccinare și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare să înceapă etapa a treia de vaccinare.

„Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a declarat Cîțu, luni dimineaţă, la Parlament.

Totodată, premierul a precizat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare. „Nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați.”

Back to top button