Știrile 60m.RO

Cîțu îl umilește pe Ciolacu: Dacă vrea anticipate să mă sune

Florin Cîţu a afirmat, întrebat cum comentează faptul că Marcel Ciolacu i-a transmis că, în cazul în care PSD iese de la guvernare vor fi alegeri anticipate, că ar aprecia ca pe viitor să îi dea un telefon dacă are ceva să îi spună. Liderul PNL a adăugat că decizia privind declanşarea alegerilor anticipate aparţine preşedintelui Klaus Iohannis. „Noi am făcut un compromis penteu stabiylitatea României. Nu vom face niciodată un compromis care să ducă România în comunism. Vrem să menţinem această coaliţie, vrem să mergem mai departe”, a mai spus Cîţu.

„Aici cred că trebuie să vorbească cu domnul preşedinte pentru că ştim că la domnul preşedinte e decizia cu anticipatele. Deci sare puţin etapele. În acelaşi timp în 2020 am avut un vot pentru dreapta. Noi am făcut un compromis penteu stabilitatea României. Nu vom face niciodată un compromis care să ducă România în comunism. Vrem să menţinem această coaliţie, vrem să mergem mai departe. Ne interesează ca toate măsurile din programul de guvernare să fie respectate”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament cum comentează afirmaţiile lui Marcel Ciolacu privind alegerile anticipate, în cazul ieşirii PSD de la guvernare.

El a mai spus că „pe viitor aş aprecia să mă sune dacă are ceva de spus”.

„Cum a spus domnul preşedinte Klaus Iohannis, guvernarea merge bine dată fiind perioada. Noi căutăm în permanenţă soluţii, soluţii bune pentru români, pentru parcursul european al României,  nu să ducem România în comunism. Noi nu am anunţat pe nimeni că plecăm de la guvernare. Susţinem toate măsurile care îi ajută pe români, nu măsuri care distrug economia. Vă aduc aminte că în 2020 am luat măsuri care acum se dovedesc a fi bune, dar la vremea lor au fost criticate. Eu zic să stăm cu înţelepciune, să analizăm şi să adoptăm cele mai bune soluţii. Este o restanţă în programul de guvernare, dar nu am criticat pe nimeni. Cei 7% pentru investiţii trebuie puşi la loc la rectificarea bugetară”, a adăugat Cîţu.

Marcel Ciolacu l-a anunţat pe Florin Cîţu că, în cazul în care PSD iese de la guvernare, vor fi alegeri anticipate, însă nu consideră că România îşi permite să aibă în momentul de faţă alegeri anticipate. Liderul social-democraţilor a mai spus că trebuie găsită o soluţie pentru a stabiliza preţul la energie.

„Avem doua concepţii diferite, chiar despre lume şi viaţă. Sunt şi probleme de fond, dar domnul Cîţu ar trebui să recunoască că dacă PSD nu intra la guvernare nu ştiu cum ar fi arătat acum România. Îl anunţ acum oficial pe domnul Cîţu, dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate. Nu cred că România îşi permite să aibă acum alegeri anticipate. Mai sunt trei ani până la alegeri. Nu este vorba de o armă. Eu am vrut să fiu foarte clar înţeles şi de către domnul Cîţu şi de către telespectatorii dvs că nu mai există – în moment ce ai încercat să faci guvern cu USR şi nu ai reuşit, a intrat apoi PSD la guvernare şi vedem miniştrii PSD ce fac”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică la Antena 3.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button