Politică

Circ în coaliția de guvernare: Cîțu se ceartă cu Budăi

Liderul PNL, Florin Cîţu a afirmat, luni, la Senat, comentând afirmaţiile ministrului Muncii, Mariu Budăi, privind o posibilă renegociere a PNRR, în privinţa procentului pentru pensii, că speră să nu fie un fake news şi să ajungă să îi amăgească pe români. El a precizat că, dacă tot ceea ce spune ministrul Muncii nu se întâmplă, înseamnă că îi amăgeşte pe români şi este cea mai mare crimă, în aceste situaţii, să îi tot amăgeşti pe români că poţi să faci ceva şi să nu poţi să faci.

Despre afirmaţia ministrului Muncii, Marius Budăi,despre un posibil sprijin de la Bruxelles pentru renegocierea PNRR, în privinţa procentului alocat pentru pensii, liderul PNL a arătat că, ”dacă Comisia Europeană vine şi spune că este astăzi sustenabil să avem un procent mai mare ( pentru pensii, nr) şi se încadrează în deficitul bugetar, Comisia Europeană are datele”. 

”Din ce ştiu eu, negocierile cu Comisia Europeană de până acum, toţi aceşti indicatori au fost puşi acolo având în vedere tot contextul şi faptul că luăm şi bani din împrumuturi, şi faptul că avem o datorie publică care evoluează într-o anumită dinamică. Eu nu am aceste informaţii, nu am văzut să fi fost o discuţie la nivel de Comisie Europeană”, a mai spus liderul PNL Florin Cîţu. 

E a mai arătat că ”e bizar să spună asta Ministerul Muncii, pentru că coordonatorul PNRR este ministeruil Investiţiilor, premierul este cel care decide şi ar trebui să fie şi ei incluşi în discuţie”. 

”Repet, dacă Comisia Europeană spune, da domnule, România poate să renegocieze, ceea ce ar fi bizar, pentru că trebuie să o luăm de la zero cu toată procedura, dar e posibil să dea o derogare pentru România, special, nu ştiu, i-am convins cumva? Eu nu am auzit aşa ceva, sper să nu fie un fake news să ajungă să îi amăgească pe români. Până la urmă, dacă tot ceea ce spune ministrul Muncii nu se întâmplă, înseamnă că îi amăgeşte pe români şi este cea mai mare crimă, în aceste situaţii, să îi tot amăgeşti pe români că poţi să faci ceva şi să nu poţi  să faci”, a afirmat Cîţu. 

Întrebat dacă acesta ar fi un motiv să fie remaniat ministrul Muncii, Marius Budăi, preşedintele PNL nu a răspuns la întrebare. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button