Magazin

Ciolacu susține că avem creștere economică – Suntem campioni la inflaţie – Avem cele mai mari scumpiri din Europa

România se află pe locul I în Uniunea Europeană la capitolul inflaţie şi scumpiri. Avem cele mai mari scumpiri din Europa, campioni la inflaţie … Uniunea Europeană are 27 de state membre, cele mai mari scumpiri, locul I este România.

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a doua lună consecutiv, de departe ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Eurostat.

Oamenii s-au săturat de sfidare, de batjocură. De ce unii să se umfle de pensii de 20.000 lei pe lună şi alţii să sufere, cu taxe crescute, dări mai mari, impozite crescute peste noapte şi scumpiri? Ce fel de regim este ăla în care specialii sunt la putere şi îşi fac pentru ei, iar oamenii de rând trebuie să sufere?

Ne-a tras ţeapă şi Iohannis, tuturor, României.

Ne-a spus că o să înlăture PSD de la guvernare şi după opt luni le-a dat guvernarea pe tavă. 9 iunie este doar primul pas, continuăm cu prezidenţialele.

În luna februarie, ţările membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost Letonia şi Danemarca (ambele cu 0,6%), urmate de Italia (cu o inflaţie de 0,8%).

La polul opus, ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost România (7,1%), Croaţia (4,8%) şi Estonia (4,4%).

Comparativ cu luna ianuarie 2024, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 20 state membre, inclusiv în România de la 7,3%, până la 7,1%, a rămas stabilă în cinci ţări şi a crescut în două state membre.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button