Politică

Ciolacu s-a făcut de râs la congresul socialiștilor europeni: A vorbit în română. Nu cunoaște o altă limbă de circulație internațională

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a făcut de râs la Congresul socialiștilor europeni. Surse de la fața locului susțin că acesta nu cunoaște o limbă de circulație de internațională și ar fi discutat în limba română, fapt ce a stârnit amuzamentul interlocutorilor săi.

„Aflu că Marcel Ciolacu e la congresul socialiștilor europeni de la Berlin.

Un fost coleg din Parlamentul European, aflat și el la reuniunea respectivă, mă întreabă: cum se face că PSD a avut în ultimii ani doar președinți care nu vorbesc nici măcar o limbă de circulație internațională?

Habar n-am ce să-i răspund.

Să îi spun că Dragnea, Dăncilă și Ciolacu nu stăpânesc prea bine nici româna?

Sau că, apăsați de problemele grele ale țării, nu au avut timp de învățat?”, a scris fostul europarlamentar Cristian Preda pe pagina sa de facebook.

Ciolacu a anunțat pe Facebook ce ar fi discutat cu liderii UE

”I-am mulţumit cancelarului Germaniei, domnul Olaf Scholz, pentru întregul sprijin acordat în accederea României la spaţiul Schengen, mesajul recent de sprijin, transmis de la Praga, fiind practic o încununare a celor 30 de ani de cooperare şi parteneriat în Europa cu Germania”, a arătat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că a prezentat ”dorinţa” PSD de a consolida prezenţa investitorilor germani pe pieţele româneşti, mai ales în sectoare strategice, inclusiv prin relocarea în România a activităţilor companiilor germane care planifică să îşi reevalueze activităţile de producţie din Rusia şi Belarus.

Ciolacu a discutat şi cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne, căreia i-a mulţumit pentru sprijinul manifestat de-a lungul timpului în privinţa aderării României la spaţiul Schengen.

”Am salutat totodată colaborarea excelentă atât în ceea ce priveşte protejarea frontierelor externe ale UE, cât şi în gestionarea crizei refugiaţilor, asigurând-o că România va depune în continuare toate eforturile pentru protecţia refugiaţilor, în special copii, dar şi pentru a asigura transportul mărfurilor către şi dinspre Ucraina”, a menţionat Ciolacu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button