Politică

Ciolacu s-a chinuit să citească de pe foi la o conferință despre digitalizare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a apărut cu foi în mână, de pe care s-a chinuit să citească un lung discurs, la o conferință organizată de Curtea de Conturi a României despre digitalizare.

Ciolacu a fost invitat de onoare la Conferința internațională „Curtea de Conturi a României – Digitalizare în audit”, instituție care este condusă și înțesată de pesediști. Președinte este Mihai Busuioc, numit în funcție de fostul stăpân al PSD, Liviu Dragnea, iar unul dintre vicepreședinți este fostul senator PSD Niculae Bădălău.

”Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră pentru a celebra 30 de ani de la reînființarea uneia dintre cele mai importante instituții democratice, Curtea de Conturi a României. Sunt trei decenii în care democrația românească a evoluat odată cu arhitectura sa instituțională. Și cred că nu greșesc cu nimic când spun că putem vorbi despre Curtea de Conturi ca despre un exemplu de bună practică pentru tot ceea ce înseamnă sistemul instituțional din România”, a spus președintele PSD în discurs.

”Personal, vreau să va încurajez să faceți în continuare ceea ce trebuie. Dumneavoastră sunteți cei care controlați banii publici. Iar asta este o datorie pe cât de grea, pe atât de onorantă. Pentru că banii publici sunt ai tuturor cetățenilor, din taxe și impozite, și tocmai de aceea avem datoria să ne asigurăm că ei sunt cheltuiți corect”, a mai transmis președintele PSD.

Ciolacu a afirmat că ”sunt multe exemple pozitive care îi vin în minte când vine vorba de banii publici și de implicarea Curții de Conturi” și s-a apucat să ii atace pe partenerii din PNL, care au condus țara în timpul pandemiei.

”Vreau să amintesc doar de acel raport celebru din perioada pandemiei, când toți românii au putut să vadă din raportul Curții pe ce s-au cheltuit zeci de milioane de euro în timp ce ei erau ținuți închiși în case. Acela a fost un moment în care statul român, prin instituțiile sale, s-a protejat de toți cei care au vrut să profite de o pandemie pentru a-și umple buzunarele. Și sper că toate celelalte instituții ale statului vor face lumina în acest caz, pentru că oamenii au datoria să afle tot adevărul din acea perioada”, a spus președintele PSD.

”La 30 de ani de la reînființarea ei, Curtea de Conturi duce mai departe moștenirea dată de părinții ei fondatori: vegherea la cheltuirea judicioasă a banului public în interesul cetățeanului”, a spus Ciolacu în final.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button