Politică

Ciolacu recunoaște că PSD ține în sărăcie 80% dintre pensionari

Ciolacu recunoaște că PSD ține în sărăcie 80% dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei. Liderul PSD promite 200 de lei la pensionarii săraci și 2.000 de lei pentru pensionarii speciali. Punctul de pensie este indexat cu pensiile speciale, astfel când este mărită pensia minimă crește cu același procent și pensia specialilor.

„Am trecut prin Parlament o lege de reorganizare a ANAF, o veți vedea în curând. Trebuie neapărat să introducem acel radar al mărfurilor, cum este și în Ungraria și a avut rezultate excelente. Deci nici măcar nu trebuie să-l inventăm noi, e deja testat. Nu e nicio problemă, vom găsi soluții, veți vedea în buget. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Noi avem cele mai mici venituri din Europa.

Noi nu ne gândim cum să îmbunătățim colectarea, ci cum să-l lăsăm pe români mai săraci. Avem două milioane de români cu pensii sub 1.000 de lei. Avem 1,8 milioane cu pensie până în 1.600 de lei. 80% dintre pensionari trăiesc cu până în 2.000 de lei. Mereu a apărut cineva să învrăjbească, că uite, PSD dă la pensionari. Asta e realitatea, 80% trăiesc cu sub 2.000. 100% din ianuarie se măresc pensiile cu 10%, este bugetat. Nu e vina românilor că tu nu ai o guvernare eficientă, ca nu oprești jaful din vămi”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button