Opinii

Ciolacu: „Coaliția are viitor și după 2024!” Dar România mai are vreun viitor cu coaliția?

Pripășit la guvernare precum puiul de cuc lepădat în cuib străin, PSD s-a instalat confortabil în cabinetul generalului de carton lucios Ciucă și, încet-încet, a început să dea din aripi, împingând cât mai mult spre margine puii tot mai jumuliți ai PNL. Numai în ultimele săptămâni s-au umplut guvernul și administrația de „foști”, politruci și sinecuriste care au ciugulit de la buget grăunțe alese și pe timpul lui Ponta, și pe al lui Dragnea, iar acum fac din nou fălcuțe sub „guvernul meu”.

Evident, domnul Ciolacu, prezidentul PSD, este bucuros nevoie mare că dintr-o simplă sperietură cu suspendarea, plăvanul fricos de la Cotroceni i-a și adus pe fârtații lui în fruntea bucatelor. Nu de alta, dar în opoziție PSD nu s-a simțit niciodată bine – numai sărakii trăiesc din ajutorul dat partidelor, bogații, șmecherii, băeții cu valoare trăiesc din tunuri mari, din afaceri de miliarde, iar astea nu se fac decât dacă ești la putere. Acum, don Marcelinho visează deja cu ochii deschiși să fie la putere nu doar tura asta, ci și turele viitoare. „Când ai o astfel de majoritate, trebuie să ţinteşti de asemenea să faci lucruri îndrăzneţe. Cred că această coaliţie de guvernare va funcţiona până în 2024 şi mai cred că are un viitor şi după 2024 cu aceeaşi structură”, a declarat el ieri într-un interviu acordat agenției Reuters. Și, ca nu cumva românii să se aștepte de la coaliție să aibă rezultate concrete în mandatul actual, el a adăugat, prevăzător: „Nu poţi face lucruri în doar trei ani. România trebuie să revină la stabilitatea politică.”

În caz că nu vedeți subtitrarea la spusele lui Ciolacu și nici în limba pesedeză nu sunteți fluent, vă traduc eu ce-a vrut să spună amicul lui Hayssam, că mai bunghesc câteva ceva: a vrut să spună că actuala coaliție PSD-PNL-UDMR este una și aceeași formațiune cu cele care au condus România și până acum, doar că au condus-o prin rotație: PDSR, PNL, PDL și nelipsita UDRM. De fapt, este un FSN împărțit în trei, să nu se prindă fraierii de votanți că de fapt votează tot cu mahării din PCR și cu beizadelele lor. Și a mai vrut să spună că după următoarele alegeri vor continua să guverneze în aceeași structură, pe considerentul că o fi bine să furi de unul singur, dar e mai sigur să furi în trei. De fapt, acesta este și sensul ultimelor fraze: nu poți fura toată România în doar trei ani, cât oi fi de talentat – iar pesediștii, trebuie să recunoaștem, sunt niște Paganini ai ciordelii – și România are nevoie de stabilitate, adică de liniște, de consens, cum zicea tovarășul Iliescu. Pentru ca la umbra acestei liniști, coaliția de la guvernare să poată fura în voie, netulburată nici măcar de diverși recorderi.

Citește și: Ciolacu: dacă rupeți coaliția vom avea anticipate

Declarația lui Ciolacu reprezintă un avertisment foarte grav pentru toți românii. Ea spune, cu subiect și predicat, că PSD-PNL-UDMR nu mai vor să renunțe la putere, nici până în 2024, nici după aceea. Spune, practic, că ne așteaptă dictatura unui partid unic, chiar dacă deghizat ca trei partide: Partidul Hoților. Un partid care-și va impune în mod tiranic voința, politrucii și curvetele în cele mai înalte funcții și cu care ori ești, și-ți merge bine, ori nu ești, și-ți merge rău, ba s-ar putea să te mai calce și-o mașină. Modelul Erdogan și Viktor Orban pare să-l inspire pe domnul Ciolacu, care se vede deja baci peste România până la adânci bătrâneți.

Acum, depinde doar de români dacă acest vis umed al Ciolacului ajuns la ciolan se va îndeplini. După afirmațiile liderului PSD, românii trebuie să fie conștienți că orice vot acordat PSD, PNL sau UDMR este practic un vot acordat dictaturii hoților. Pe de altă parte, în condițiile în care din USR au început dezertările și n-ar fi exclus ca în curând partidul să se fărâmițeze în mai multe facțiuni, un vot acordat USR ar fi un vot irosit. USR e un proiect care s-a născut vedetă și va muri talent: a avut șansa să confirme speranțele puse în el, dar le-a risipit cu aroganță. Singurul partid care are potențialul și curajul să se opună unei dictaturi a hoților, precum cea visată de domnul Ciolacu, este AUR. Iar dacă românii nu se trezesc, în al doisprezecelea ceas, să realizeze cine a fost cu adevărat aproape de ei în acești ani de pandemie, cine a luptat pentru ei și pentru libertățile și drepturile lor, atunci chiar își merită soarta de a fi conduși, jecmăniți și jumuliți pe viață de frăția ghiulurilor – PSD-PNL-UDMR.

Citește și:

”Patriotul” Ciolacu bagă țara în FALIMENT

Ciolacu recunoaște că PSD ține în sărăcie 80% dintre pensionari

Cu cât se minte mai mult despre AUR, cu atât mai mulți români vor vota AUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button