Economie

Cine sunt pensionarii care primesc peste 20.000 de lei pe lună

Numărul total de beneficiari de pensii de serviciu a fost, în iulie 2022, de 9.864 de persoane, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Cei mai mulţi dintre ei, respectiv 4.733, sunt magistrați (judecători și procurori). Din această categorie profesională provine şi cea mai mare pensie medie de serviciu, de 20.885 de lei.

În cazul diplomaților, sunt 766 de beneficiari de pensie de serviciu, pensia medie fiind de 5.783 de lei.

În ceea ce priveşte funcţionari publici parlamentari, numărul celor care primesc pensie de serviciu era de 732 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.930 de lei.

Conform Casei Naţionale de Pensii Publice, în cazul personalului aeronautic civil navigant profesionist sunt 1.394 de pensionari care iau pensie de serviciu, iar pensia medie se ridică la 11.374 de lei.

Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 566 de persoane, media fiind de 8.474 de lei, din care 3.424 de lei cota suportată din bugetul de stat.

De asemenea, de pensii de serviciu pentru personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor au primit 1.673 de persoane, pensia medie fiind de 4.992 de lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button