Știrile 60m.RO

Cine nu susține alianța cu PSD este dat afară din PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului a decis, în şedinţa de marţi, demiterea de la conducerea organizaţiei Timiş a lui Alin Nica, şefia organizaţiei fiind preluată interimar de către Vasile Blaga, deoarece s-a opus alianței locale cu PSD, mai exact cu interlopul Alfred Simonis.

„În ceea ce priveşte organizaţia Timiş, Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere a organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere”, a anunţat Ionuţ Stroe, la finalul BPN al partidului, marţi la Parlament.

EL a mai spus că a fost stabilit „în cadrul coaliţiei candidat comun pentru Consiliul Judeţean Timiş din partea PSD, iar municipiul Timişoara va avea candidat pentru funcţia de primar din partea PNL”.

Coaliţia de guvernare a decis, la Bucureşti, că în judeţul Timiş PNL şi PSD vor merge împreună la alegerile locale, PNL va da candidatul la Primăria Timişoara, respectiv pe Nicolae Robu, iar PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean Timiş

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Este o decizie curajoasa a Biroului Politic National al PNL de a demite din functie pe Alin Nica, care s-a opus fuziunii cu PSD, inclusiv in aliantele locale. Demiterea sa este semnificativa pentru a mentine stabilitatea si unitatea partidului in vederea alegerilor locale. Alegerea lui Vasile Blaga ca presedinte interimar al organizatiei Timis este o alegere buna, avand in vedere experienta si influenta sa in politica. Speram ca aceasta noua conducere va aduce succes in alegeri pentru PNL si va ajuta la mentinerea judetului Timis sub conducerea acestei coalitii de guvernare responsabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button