Cinci lucruri pe care trebuie să le faci ca să te protejezi.

Distribuie acest articol!

Omenirea trece printr-o criză de sănătate profundă. Un virus extrem de contagios s-a răspândit rapid pe tot globul.

De ce este acest virus așa de periculos? Pentru simplul motiv că viteza de răspândire este mare.

Diferența față de gripa normală o reprezintă numărul colosal de persoane infectate.

Este important să respectăm recomandările oficiale și să nu minimizăm gravitatea situației.

Iată cinci măsuri obligatorii pe care trebuie ca să le luați pentru a vă salva viața:

Stați acasă, nu mai luați contact cu alte persoane decât atunci când este neapărat necesar. În lipsa contactului infectarea este imposibilă. Pleacați de acasă doar atunci când este neapărată nevoie.

A doua regulă extrem de importantă o reprezintă igiena personală. Spalați-vă pe mâini ori de câte ori v-ați putea supune infectării, înainte de fiecare masă sau când intrați în casă. Spălarea se va face obligatoriu cu săpun pe o durată de cel puțin 20 de secunde. Săpunul obișnuit distruge peste 99,99% dintre virusurile și bacteriile cunoscute.

Stați informați numai din surse oficiale. Nu vă panicați că veți rămâne fără mâncare. Rezerva națională de hrană este gândită pentru cel puțin un an. Mai mult decât atât, România produce singură principalele alimente, iar ciclul de producție agricol nu a fost oprit. Nu mai folosiți doar marile magazine, încearcați sursele alternative, cum ar fi magazinele de cartier. Ascultați recomandările oficialilor.

Copiii reprezintă categoria socială cea mai protejată în fața virusului. Numărul de cazuri cu probleme este nesemnificativ. Asta nu înseamnă că nu se vor înbolnăvi sau nu pot transmite boala.

Anunțați urgent dacă aveți febră și tuse puternică. Nu plecați singuri de acasă în cazul în care prezentați simptome. Sunați la 112 și veți fi preluat.

Sute de mii de cazuri au fost confirmate la nivel global și există mii de morți. Cifrele nu sunt atât de mari și pot fi limitate dar numai dacă suntem responsabili.

Creșterea numărului persoanelor infectate și a celor care vor muri depinde numai de noi.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: