Politică

Chișinău: Îl cunoașteți pe Gudilin? Legările primarului Ceban cu serviciile secrete ruse

După ce primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că informațiile prezentate de autoritățile americane, precum că partidul său, MAN, este beneficiarul susținerii consilierilor politici trimiși de FSB, sunt false și înflorite de PAS, formațiunea de guvernământ a postat o imagine pe pagina sa de Facebook în care edilul apare alături de unul dintre ”politrucii” ruși sancționați de SUA, Iuri Gudilin, conform deschide.md.

PAS a mai scris că Ceban trebuie să le răspunde cetățenilor la câteva întrebări:

”Îl cunoașteți pe Iuri Gudilin?

În calitate de ce a fost Gudilin la Chișinău?

Cum s-a implicat în campania electorală și ce rol a avut?

Cine a plătit pentru prezența lui Gudilin la Chișinău?

De ce aceste cheltuieli nu au fost declarate la Comisia Electorală Centrală pentru serviciile de consultanță politică din Rusia?

Continuă și astăzi să țină legătura cu agenții FSB?

Știa despre finanțarea PSRM prin intermediul persoanei interpuse de la Kremlin, Igor Ceaika?”

Poza publicată de PAS este una mai veche. În ea apare Ion Ceban și Iuri Gudilin, unul dintre ”consultanții politici” ai lui Igor Dodon și ai PSRM în campaniile electorale pentru prezidențialele din 2020 și parlamentarele din 2021, despre care autoritățile americane au informat că, după eșecurile de la aceste două scrutine, și-au îndreptat susținerea spre partidul lui Ceban, MAN. Ambii poartă măști de protecție, semn că poza a fost făcută în timpul pandemiei.

După anunțul făcut de Trezoreria SUA, Ceban a declarat că declarațiile autorităților americane sunt neadevărate ”și au mai fost și preluate și înflorite de către cei din PAS”. În acest context, el a declarat că va da în judecată guvernarea PAS pentru denigrare.

content-image

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button