Certificatul verde digital de vaccinare, o discriminare la adresa cetățenilor

Distribuie acest articol!

Comisia Europeană dezbate oportunitatea stocării unor date ale persoanelor care s-au vaccinat împotriva Covid-19 la propunerea cancelarului german Angela Merkel. Este vorba despre certificatul verde digital de vaccinare, pe baza căruia autoritățile vor ști cine reprezintă risc epidemiologic.

Călătoriile se vor face pe baza acestuia. Pe de altă parte, oamenii vor șă știe în ce măsură le sunt afectate drepturile fundamentale, acest proiect fiind cunoscut ca unul discrimatoriu și abuziv. Ce date personale se stochează, pe ce perioadă. De asemenea, ce se întâmplă cu cei care refuză să se vaccineze, întrucât vaccinarea este voluntară în aproape toate statele din lume.

Ce date vor fi stocate pe certificatul verde digital de vaccinare:

(a) numele: numele de familie și prenumele, în această ordine;

(b) data nașterii;

(c) boala sau agentul vizat;

(d) vaccin/profilaxie;

(e) produsul medical administrat la vaccinare;

(f) deținătorul autorizației de introducere pe piață a vaccinului sau producătorul vaccinului;

(g) numărul de vaccinuri/doze administrate din schema de vaccinare;

(h) data vaccinării, cu indicarea datei ultimei doze administrate;

(i) statul membru de vaccinare;

(j) emitentul adeverinței;

(k) un identificator unic al adeverinței

Oficialii UE spun că nu afectează dreptul la viață privată, dar nu prea mai ești primit pe nicăieri dacă nu te conformezi. Existența datelor sunt în baza acordului de vaccinare.

Unii dintre europarlamentari s-au opus vehement, însă, Comisia Europeană i-a invitat să citească mai mult despre GDPR înainte de a face declarații politice.

Pașaportului/certificatului verde digital crează premizele unei supravegheri în masă a populației cu vădite efecte negative în încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale.

În documentele Comisiei Europene se spune că acest certificat va facilita libera circulație în UE, ceea ce e aberant. Nu o va facilita, ci o va condiționa, astfel că libera circulatie dintr-un drept devine un privilegiu.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este împotriva acestui pașaport/certificat verde digital deoarece este driciminatoriu și încalcă dreptul cetățenilor europeni la liberă circulație.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: