Internațional

 Cel puțin 14 morți și 73 de răniți, după ce o rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială din Dnipro

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 73 au fost rănite într-un atac cu rachete ruseşti care au lovit sâmbătă un bloc înalt de apartamente din oraşul Dnipro, potrivit autorităţile locale, informează dpa, citat de Agerpres.

Acestea au fost primele atacuri importante cu rachete de la începutul noului an.

Printre răniţi s-au aflat şi 12 copii şi au fost distruse 72 de apartamente, a scris pe Telegram Valentin Reznicenko, şeful administraţiei militare regionale Dnipropetrovsk, în timp ce salvatorii scoteau oameni de sub dărâmăturile clădirii parţial prăbuşite.

Locuitorii prinşi sub dărâmături îşi semnalau prezenţa cu lanternele telefoanelor mobile, potrivit presei ucrainene.

Biroul preşedintelui Ucrainei a publicat fotografii şi înregistrări video ale clădirii lovite. Şeful biroului prezidenţial, Andrii Yermak, şi-a exprimat furia:”Ruşii sunt terorişti, vor fi pedepsiţi pentru tot. Toţi, fără excepţie”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat „teroarea rusă”. Referindu-se la operaţiunile de salvare, el a spus:”Luptăm pentru fiecare persoană, pentru fiecare viaţă”.

După atacurile izolate cu rachete ruseşti de dimineaţă, forţele ruse şi-a intensificat semnificativ bombardamentele în mai multe regiuni în cursul zilei de sâmbătă, ceea ce a făcut ca o avertizare de raid aerian să fie emisă pentru întreaga ţară.

Pe lângă Dnipro, alte zone afectate au mai fost Odesa, Harkov, Lvov şi Kiev. Infrastructura civilă a fost deteriorată şi au fost raportate întreruperi de curent. Acestea au fost primele atacuri importante cu rachete de la începutul noului an.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button