Opinii

Ceaușescu ne-a lăsat fără datorii, cu o industrie puternică, o agricultură irigată și intensivă. Noi în 32 de ani am pierdut totul

Se vede clar câtă dreptate avea Ceaușescu când a forțat industrializarea României chiar cu sacrificarea bunăstării populației și chiar cu sacrificarea propriei vieți și cât de iresponsabili au fost cei care timp de 32 de ani au deschis larg porțile mafiei internaționale.

Băncile și multinaționalele urmând logică profitului maxim nu au dat României decât locuri de muncă prost plătite, expatrierea integrală a profiturilor, sugrumarea concurenței autohtone, transformarea țării într-o piață de desfacere. N-am învățat nimic din lecțiile istoriei. Capitalurile străine nu vin într-o țară subdezvoltată să o dezvolte, ele vin să facă profit maxim, adică să spolieze și să jefuiască, iar când nu mai e nimic de luat se retrag.

Dacă aceste capitaluri ar contribui la ieșirea din subdezvoltare atunci nu ar mai există există țări subdezvoltate.

Departe de a contribui la dezvoltare, capitalurile străine întrețin subdezvoltarea, o alimentează prin concurență ucigătoare care o fac industriilor naționale, prin distrugerea monedelor locale, prin promovarea corupției pentru a-și înlesni interesele.

Deși suntem în Europa din punct de vedere geografic că profil economico-social ne îndreptăm spre America-latină sau Africa.

Vechii liberali își dădeau foarte bine seama de asta când au lansat lozinca „prin noi înșine”.

Acum România se confruntă cu o dublă îndatorare, îndatorarea statului la FMI și îndatorarea populației la băncile occidentale. Ceaușescu după ce a plătit datoria externă a României a modificat constituția în sensul că a interzis contractarea de noi datorii.

Știa el ce știa! Cu PSD și PNL la putere nu există ieșire pentru România în actuală conjunctură geopolitică.

Ceaușescu ne-a lăsat moștenire un stat la cheie: fără datorii, cu o industrie puternică, o agricultură irigată și intensivă. Noi în 32 de ani am pierdut totul, inclusiv independența statului. Țară s-a depopulat, patru milioane de oameni lucrează în străinătate, s-a înglodat în datorii insurmontabile. Datoria externă tocmai ce a atins 140 de miliarde de euro, mai mult de jumătate din PIB. O să plătească și copiii copiilor noștri împrumuturile făcute de PSD și PNL.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Domnule Cimpoi,
    „Se vede clar câtă dreptate avea Ceaușescu când a forțat industrializarea României chiar cu sacrificarea bunăstării populației și chiar cu sacrificarea propriei vieți „. Esti idiot sau o faci pe idiotul. Habar nu ai ce inseamna foametea impusa poporului de tzutzarului tau. Habar nu ai ce insemna sa lucrezi luni in sir fara nici o zi de odihna? Cat de prost sau magar esti? In jurul lui 1 aprilie 1985 a cerut ca unitatea 1 de la Cernavoda sa furnizeze curent la 1 decembrie 1985. Stii cand a furnizat primul hwh centrala? 11 ani mai tarziu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Habar nu ai despre ce lume vorbesti..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button