Opinii

CCR a decis că masca e neconstituțională după ce guvernul și-a făcut planul la vândut măști

După doi ani luptă cu covidul, răstimp în care firmele de partid, care vindeau înainte de pandemie ace, brice și arșice, s-au reprofilat pe vânzarea de măști, iaca iese și Curtea Constituțională a României să ne spună că obligativitatea purtării măștii la exterior este neconstituțională. La o asemenea decizie, venită atât de târziu, nu poți să nu te întrebi: frate, dar unde au stat cei nouă judecători de la CCR în ăștia doi ani, de și-au dat seama abia acum de absurditatea asta? Au stat în peșteră? Închiși în vilă? Ascunși sub o piatră? N-au mers și ei la serviciu, ca orice român, n-au fost și ei siliți să poarte masca ori de câte ori ieșeau pe stradă? Lucrul ăsta nu i-a deranjat deloc? De ce nu și-au pus întrebarea legată de neconstituționalitatea deciziilor guvernului încă de acum doi ani sau de acum un an, bunăoară? De ce tocmai acum au ieșit să anunțe un fapt evident? De ce n-au denunțat această bătaie de joc mult mai devreme?

Oare pentru că încă nu-și făcuseră planul mai sus menționatele firme de partid specializate de doi ani în vânzarea de măști? Pentru că nu băgaseră pe gâtul românilor suficiente măști cât să scoată profituri frumușele? Sau cumva CCR a reacționat atât de târziu ca să fie sigură că nu rămân șmecherii cu măștile pe stoc și apucă să vândă suficiente cât să iasă pe plus cu multe zeci de milioane de euro? Nu m-ar mira să aud că aceeași Curtea Constipațională – sau cum s-o numi, că mereu am dificultăți la cuvântul ăsta! – va decide că nici obligativitatea vaccinării nu este constituțională. Dar la faza asta probabil că înalții judecători mai așteaptă nițel, de vreme ce Gheorghiță, Rafila, Arafat și ceilalți promotori ai vaccinării nu și-au vândut încă nici pe departe toate dozele de vaccin.

Înțelegem, în sfârșit, după doi ani în care am fost păcăliți, speriați, terorizați, induși în eroare cu bună știință printr-o propagandă mediatică deșănțată, cum de la Războiul Rece încoace n-am mai văzut, că pandemia a fost pentru toți  factorii de decizie un chilipir uluitor de profitabil. Și-au dat mâna cu toții să jumulească oamenii de rând de pretutindeni: guvernele, care au impus măsuri absurde, producătorii și distribuitorii de vaccinuri și materiale sanitare, care ne-au vândut marfa cu anasâna, presa, care a susținut măsurile absurde, judecătorii, care s-au prefăcut, vreme de doi ani, că nu văd aceste măsuri. Iar pandemia a fost pentru unii o binecuvântare, iar pentru alții un blestem. Guvernanții au fost pe win-win, deci au avut numai avantaje: au achiziționat la greu vaccinuri, măști, teste rapide de salivă, din banii de la buget, fără să-i întrebe și pe contribuabili dacă sunt de acord ca taxele lor să fie cheltuite astfel. Au dat contracte cu dedicație unor „băieți deștepți”, îmbogățind peste noapte mii și mii de agarici din teritoriu, care la următoarele alegeri vor cotiza masiv pentru Partid.

Citește și: Dictatura sanitară, desființată de CCR. Avocatul Poporului: Deciziile CCR produc efecte pentru viitor

Și, mai ales, au scăpat de povara a mii de oameni bătrâni, răpuși de boală, care nu vor mai încasa pensii – numai în Italia, în 2020, statul a făcut o economie la pensii de 1,1 miliarde de euro, după decesul a aproape 100.000 de pensionari. Nu știu dacă virusul a fost produs în laborator și răspândit în lume ca să iasă din asta cea mai mare afacere din istorie, dar unele guverne – cel puțin guvernele României – parcă au făcut tot posibilul ca prin măsurile luate mai mult să răspândească virusul decât să-l frâneze. Secretul stopării Covid-19 ar fi fost testare masivă, urmată de identificare și izolare, indiferent că ești vaccinat sau nu. În schimb, la noi nu s-a făcut nicio testare, cei identificați cu virusul au fost lăsați să umble brambura, cei nevaccinați au fost împiedicați să-și ia până și un cuier de la Ikea, în vreme ce vaccinații s-au putut fâțâi pe stradă, prin magazine, la concerte și prin restaurante, chiar dacă tușeau de s-auzea la bulgari. Știind probabil că în doi ani pandemia oricum va trece – cum a trecut și cea de gripă spaniolă din 1919, pentru că natura își urmează cursul ei – guvernanții s-au grăbit să profite la maximum, impunând legi absurde și obligându-ne să cumpărăm orice ne-au vândut – vaccinuri, măști, teste etc etc etc.

Sper ca într-o zi să avem și noi un proces ca la Nurnberg, pentru toate atrocitățile care s-au comis în timpul pandemiei. Și sper ca pentru minciunile spuse și răspândite, pentru jafurile și prădăciunile făcute, pentru îmbogățirile nemuncite, pentru furturile nerușinate săvârșite în acești doi ani, vinovații să dea socoteală. Voi vota orice partid care va promite că va iniția acest proces.

Citește și:

CCR: Ordonanța Orban este neconstituțională. Decizia prin care s-a impus masca obligatorie în aer liber, ilegală

Rafila vă trimite la vaccinare: La 1 februarie, expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza booster

Testele cu salivă din școli au fost un mare TUN: au dat rezultate fals negative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button