Câteva zile, cursurile școlare se vor desfășura online, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri seară că în câteva zile, cursurile școlare se vor desfășura online, pentru a putea fi pregătite secţiile de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. Cursurile ar urma să desfășoare online timp de 3 zile înainte de alegeri și alte 3 zile după alegeri, a transmis și ministrul Educației, Monica Anisie.

Alegerile locale au loc duminică, iar majoritatea secțiilor de votare sunt amenajate în școli (un număr de peste 18.000 de secții în toată țara).

„Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăpti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban, vineri seară,  citat de news.ro

Potrivit acestuia, decizia finală se va lua după consultarea tuturor factorilor implicaţi.

„Când vom stabili exact nunărul zilelor în care cursurile se vor desfăşura online vom anunţa public şi, cel mai probabil, va fi decis printr-un ordin al ministrului Educaţiei”, a mai afirmat premierul.

În același timp, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat vineri seara la ProTv că toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri.

%d blogeri au apreciat: