Politică

Cătălina Dinu (PMP) propune amenajarea unor trasee uşoare pentru vârstnici sau persoane cu dizabilităţi: „Poate reduce gradul de excluziune socială  a acestora”

PMP propune înfiinţarea unor trasee tematice la marginea pădurii sau prin pădure, în zone accesibile, pentru persoanele vârstnice. Ideea îi aparţine Cătălinei Dinu, juristul pasionat de drumeţiile montane, din echipa propusă de Costel Mihai pentru Consiliul Local.

„Pasiunea mea sunt drumeţiile montane, pe care le fac cât pot de des, în timpul liber, alături de familie şi prieteni. Ştiu însă, din experienţă, că nu orice traseu este accesibil oricui, mai ales atunci când vorbim despre persoane vârstnice sau persoane cu diferite deficienţe. Acest lucru însă, nu ar trebui să le împiedice pe aceste persoane în a-şi petrece o parte din timpul liber în natură, la marginea pădurii sau în zone accesibile de munte. De aceea, una dintre propunerile pe care autoritatea administraţiei publice locale o poate pune în aplicare este aceea de a delimita astfel de trasee pentru persoanele vârstnice sau cu dizabilităţi uşoare, pe care să le doteze cu tot ceea ce are nevoie pentru a le uşura accesul. Este o măsură care le-ar acorda şansa acestor oameni, de a-şi petrece timpul într-un mod sănătos dar şi în siguranţă, dându-le inclusiv posibilitatea unei integrări sociale mai facile şi a unui sentiment de apartenenţă la acest oraş”, spune Cătălina Dinu, candidat la Consiliul Local Braşov, în echipa lui Costel Mihai.
„Braşovul este un oraş în care vârstnicii au un loc aparte, având în vedere că multora dintre ei le datorăm dezvoltarea localităţii noastre. Mulţi au parcurs trasee montane în tinereţe şi au rămas atraşi de această activitate de timp liber, alţii vor acum să răspundă cererilor nepoţilor, de a se plimba în natură. Amenajarea unor trasee uşoare, poate la marginea pădurii, cu dotări specifice pentru mai mult sprijin şi siguranţă, nu ar fi o investiţie majoră pentru bugetul local, însă cu siguranţă, pentru beneficiari ar fi o bucurie”,

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button