Social

Cătălin Tolontan, călcat în picioare de Maria Andrieș, fosta lui colegă “vedetă” pe care a dat-o afară de la GSP! “Urla la mine de mă bușea plânsul! M-a declarat jurnalist ratat și cu..ă din Moldova!”

Cătălin Tolontan e vizat de noi acuzații că și-a bătut joc de angajații săi. O fostă colegă de la GSP a șters pe jos cu „marele jurnalist” și le-a povestit urmăritorilor săi de pe Facebook cum se comporta, de fapt, cu cei cu care lucrează sau a lucrat.

Cătălin Tolontan a publicat ultimul său articol în GSP, după ce Ringier Sports Media Group a decis închiderea Gazetei Sporturilor pe print, al cărei editor coordonator era chiar Tolontan. Citind articolul fostul ei șef și văzând că la partea de „mulțumiri” apărea și numele ei, Maria Cătălina Andrieș, fost jurnalist GSP, a dat perdeaua la o parte și a dezvăluit ce se asunde, de fapt, în spatele laudelor lui Tolontan.

Maria Andrieș, jurnalist cu peste 20 de ani de presă, a lucrat atât la GSP, cât și la Libertatea, ani de zile, unde a trebuit să îndure atitudinea josnică a superiorului ei. Fosta jurnalistă GSP a povestit cum a fost umilită și jignită în repetate rânduri de cei care ar fi trebuit să-i coordoneze activitatea și să dea dovadă de profesionalism. „M-au declarat reporter ratat, jurnalist ratat, eseist ratat și c…rvă din Moldova venită la București să se mărite”, a mărturisit jurnalista.

Maria Andrieș a fost dată afară de la GSP prin telefon, sub pretextul că „salariile noastre de câteva sute de euro împiedică înțelegerea cu cei care vor să cumpere GSP”.

„Credibilitatea este singura avere a unui jurnalist. Acest text minte prin omisiune. Arunci niște nume ca să îți umfli mușchii de liber „oamenii cu care am lucrat, etc”. Dar i-am cerut lui Tolo să îmi scoată numele din enumerare, nu pentru că nu mă onorează alăturarea cu foștii colegi de la GSP, ci pentru că de la GSP m-a dat el afară, pe mine și pe alții, prin telefon, sub pretext că salariile noastre de câteva sute de euro împiedică înțelegerea cu cei care vor să cumpere GSP. Adevăratul motiv era ca Țepelin, noul redactor-șef, nu considera că aș fi utilă în echipa lui. Mi se pare de bun simț să nu fiu pomenită în Moartea căprioarei împușcate de păcănele. Mi se pare de bun simț să faci distincția dintre șefii din presă și jurnaliști. Și să spui și cum urlă la tine de te bușea plânsul instant. Și cum m-au declarat reporter ratat, jurnalist ratat, eseist ratat și, firește, „c…rvă din Moldova, venită la București să se mărite”. Idilismul jegos e orice altceva numai serviciu public nu. Hai să fim credibili măcar în ceasul 13″, a scris Maria Cătălina Andrieș pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Tolontan, dat afară de la GSP

Cătălin Tolontan a publicat marți ultimul său articol în GSP, după decizia reprezentanților Ringier de a renunța la varianta print a Gazetei Sporturilor și implicit a editorului coordonator.

„Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, au transmis reprezentanții companiei, în urmă cu o lună.

Jurnalistul a sărit imediat la gâtul celor care l-au dat afară la puțin timp după ce și Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei, fusese demis. Mai înainte, Mihnea Vasiliu fusese îndepărtat şi el, iar fostul manager a murit pe 27 iulie.

„Nu m-am gândit că voi scrie această știre, însă treaba noastră de jurnaliști e să vă dăm știrile seci și dumneavoastră să fiți liberi să le comentați. Redacția Gazetei Sporturilor: „În dimineața zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis și că angajații vor pleca”. Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP. Miercuri la prânz a venit și confirmarea companiei, către redacție, pe email, că „începe era GSP.ro”. Gazeta ar fi împlinit în septembrie 1924 un secol de existență neîntreruptă”, a scris Tolontan pe Facebook.

„E 3-0 pentru ei, au făcut hat-trickul. A plecat Mihnea Vasiliu, a plecat redactorul-șef Cătălin Țepelin și eu am fost îndepărtat de la Gazeta Sporturilor. Vom încerca să ne facem omenește posibil treaba, cât vom fi în măsură să ne servim publicul, eu la Libertatea și colegii mei de la Libertatea și de la GSP. Cine ne ia informația, ne ia cu adevărat libertatea. Nu degeaba dreptul la informație e un drept fundamental. Ok, mă dă și pe mine afară, dar nu cred că soluția este să părăsim cu toții presa mainstream”, a mai spus Cătălin Tolontan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button