Opinii

Cătălin Pena: Politicianul lacom, ca porcul sătul: Decât p-asta, că e caldă!

de Cătălin Pena

Când președintele tău, care te-a făcut mare aducându-te la guvernare, îi minte în față pe românii din SUA spunându-le că țara „merge bine şi economia românească creşte”, cum, tu, parlamentar care ai legea pe mână, să nu bagi vastul în buget și ce apuci să-ți transferi în buzunar?

Păi, nu te-ai face de râs, tu ales al neamului, în fața celorlalți băieți deștepți, că ești prost și mai sărac decât ei?

Ca să tacă toți cârcotașii, ce-și desfac batistele cu ultimele monede pentru a-și lua lemne de foc, Klaus Iohannis a cauționat, prin minciuna spusă peste Ocean, isprava parlamentarilor de a-și mări salariile, pe principul „decât p-asta, că e caldă”. Să moară toți săracii de inimă rea și să-și bată joc de criză!

Acum am aflat ce ne desparte, pe noi, simplii muritori, de jupânii pe care-i acceptăm, ca proștii, să ne conducă: un ocean de minciuni!

Noroc cu penelistul Virgil Guran care și-a făcut pomană cu cei mulți și proști, deschizându-le mințile: „Eu cred că trebuie să începem să învățăm să fim bogați și cinstiți și țara o va duce mai bine”.

Modest, parlamentarul Guran, cu buzunarele doldora, s-a băgat și el în aceeași oală cu cei săraci de cinstiți. Sictir, nesătulule!

Imparțial, ca tot românul, guvernul a decis să bage în traistă nu doar aleșilor noștri, oriunde ar presta ei, ci și fraților din UE. Așa că vrea să solicite Băncii Europene de Investiţii (BEI) un împrumut de aproximativ 4 miliarde euro pentru a acoperi – țineți-vă bine! – parţial finanţarea necesară unor investiţii incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Acum s-a înțeles pentru cine e PNRR? Cum nu? Pentru români, în niciun caz!

Nu era mașină și nici nu i s-a dat, i s-a furat!

Mai atent cu nevoile supușilor, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat joi că salariaţii cu venit minim şi pensionarii sunt printre cei care resimt cel mai mult „povara inflaţiei”. Așa intuiție, mai rar!

Ete și un sătul care era cât p-aci să-i dea și flămândului…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button