PoliticăȘtirile 60m.RO

Cât de bogat este noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan. Are un teren impresionant la Predeal

Ultima declarație de avere ce se poate regăsi în spațiul public a fost făcută de către Nicușor Dan în data de 15 07 2020.

Conform acestei declarații de avere Nicușor Dan dispune de un singur teren ce se află în Predeal, Brașov, un teren ce a fost dobândit prin cumpărare și care are o suprafață totală de 7460 de mp.

Conform cu aceeași declarație de avere Nicușor Dan nu deține în proprietate nici o clădire, ceea ce este cel puțin dubios ca un cetățean ce nu a reușit în viață să își achiziționeze prin propria muncă o clădire să fie în stare să conducă un întreg oraș.

Se pare că Nicușor Dan deține în proprietate o mașină franceză ce a fost produsă, atenție, în 1986. Practic fie vorbim de o mașină ce poate fi catalogată de epocă, fie de o rablă ce nu ar mai avea voie să circule pe drumurile din România. Se pare că Nicușor Dan fie se plimbă numai cu mijloacele de circulație în comun, ceea ce nu este probabil, fie este plimbat prin București.

Banii deținuți în conturi nu sunt relevanți suma totală declarată fiind mai mică de 50 000 de lei. În schimb noul primar al Bucureștiului are o datorie către bănci de aproape 90 000 de euro. Ce s-a întâmplat cu acești bani, de unde sunt ei returnați și care a fost scopul împrumutului nu putem ști.

În schimb Nicușor Dan pare că trăiește din salariul de la camera deputaților și din alocația pentru copil, în total fiind vorba de venituri de sub 130 000 de lei.

Pe declarația de avere puțini se mai bazează în ziua de astăzi deoarece mulți sunt cei care în fiecare zi declară în fals sau pun proprietățile pe numele prietenilor sau a rudelor apropiate sau îndepătate. Nu spunem că Nicușor Dan a făcut acest lucru ci că este o practică curentă la politicieni.

  • Trenurile lui Preoteasa, directorul CFR Călători cu salariu de 11.000 de euro, vor circula precum căruțele. Se topesc șinele de la caniculă
    Canicula va da peste cap circulația trenurile în zilele următoare, din cauză că temperaturile la nivelul solului vor depăși 50 de grade, iar șinele se vor dilata. CFR anunță că, în contextul prognozelor meteo ce anunță temperaturi extreme la nivel național în zilele următoare, vor fi aplicate măsuri speciale pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului feroviar. Astfel, în zonele unde temperatura la nivelul șinei atinge sau depășește 50 de grade Celsius, se va dispune reducerea vitezei de circulație a trenurilor, în conformitate cu prevederile instrucțiunilor feroviare în vigoare. „Pe întreaga rețea feroviară, personalul de specialitate din cadrul CFR …
  • Piedone impune deratizarea urgentă a tuturor mall-urilor din țară. Sunt pline de gândaci
    Toate centrele comerciale din România sunt obligate să facă de urgență deratizare și dezinsecție, a anunțat ANPC. Măsura vine după numeroase sesizări privind prezența gândacilor în food court-uri și controale care au confirmat probleme de igienă. Conducerea ANPC obligă toate mall-urile din ţară să facă de urgenţă acţiuni de deratizare şi dezinsecţie, în special în zona pentru alimentaţie publică, după ce au fost semnalate multe cazuri de infestare cu insecte, în special gândaci. ”Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor informează opinia publică că, din dispoziţia preşedintelui instituţiei, domnul Cristian Popescu Piedone, toate centrele comerciale de tip mall din România sunt obligate …
  • Summitul NATO de la Haga: statele membre să aloce până la 5% din PIB
    La summitul NATO de la Haga, liderii statelor membre au discutat despre creșterea bugetelor pentru apărare, propunându-se un nou prag de până la 5% din PIB. Deși mesajul transmis este cel al solidarității și întăririi apărării colective, lipsa unui plan clar și impactul potențial asupra economiilor naționale ridică semne de întrebare privind sustenabilitatea acestei propuneri. Summitul NATO desfășurat la Haga a adus în prim-plan o propunere ambițioasă: creșterea cheltuielilor pentru apărare până la 5% din produsul intern brut (PIB) pentru fiecare stat membru. Măsura, susținută de administrația Statelor Unite, vine în contextul unor amenințări de securitate tot mai complexe, însă …
  • Peste 75% dintre gospodăriile fără bani de curent și căldură sunt la sate. Statul nu face nimic concret
    Un raport publicat recent arată că majoritatea românilor care nu își permit să plătească facturile la electricitate sau încălzire locuiesc în mediul rural. Deși există o lege care ar trebui să îi ajute, statul nu oferă soluții reale. Oamenii din sate rămân fără curent, fără căldură și fără sprijin. Conform Raportului pe 2024 al Observatorului Român al Sărăciei Energetice (ORSE), 76,3% dintre gospodăriile care nu își permit curentul sau încălzirea sunt în mediul rural. Asta înseamnă că mii de familii trăiesc în frig iarna, nu pot porni un ventilator vara și stau pe întuneric seara pentru că nu își permit …
  • Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă în plină vară. Termoenergetica anunță noi opriri în sectoarele 3, 5 și 6
    Locuitorii a peste 600 de blocuri din București vor fi nevoiți să se descurce fără apă caldă zile întregi, din cauza lucrărilor anunțate de Compania Municipală Termoenergetica. Începând din 23 iunie 2025, se vor efectua intervenții pe rețeaua termică în mai multe zone din Capitală, iar perioada de disconfort se întinde până pe 27 iunie. Cele mai afectate sunt Sectoarele 3, 5 și 6. Bucureștenii din trei sectoare ale Capitalei se pregătesc, din nou, să-și încălzească apa la aragaz. Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunţat că în perioada 23 – 27 iunie 2025, vor avea loc mai multe lucrări de …
  • Tainul pentru Paris: Bolojan aruncă 2 miliarde de euro pe rachete Mistral, mai slabe și mai scumpe. Americanii, scoși din joc
    Guvernul condus de Ilie Bolojan a decis achiziția directă a rachetelor franceze Mistral, deși acestea sunt mai scumpe și mai puțin performante decât alternativele americane sau europene. Totul fără finalizarea licitației legale și fără dezbatere parlamentară. Sursele din industrie vorbesc despre „presiuni” și „datorii politice” către Emmanuel Macron. Practic, România plătește scump pentru ambițiile externe ale lui Bolojan. Ilie Bolojan, proaspăt ajuns la Palatul Victoria, a decis să înceapă mandatul cu o „ofrandă” de proporții pentru Franța: 2 miliarde de euro pe sistemele de rachete Mistral. Nu oricum, ci printr-o achiziție cu dedicație, trecută direct în programul de guvernare, înainte …
  • Disponibilizări doar pe hârtie. Ce s-a întâmplat cu angajații „dați afară” de la Senat? Mutare din pix, nu economie reală
    Reorganizarea de la Senat, prezentată ca o mare reformă de către Ilie Bolojan, s-a dovedit a fi în bună parte o mutare de personal între instituții, nu o tăiere reală de cheltuieli. Jumătate dintre posturile „desființate” erau vacante sau au fost transferate către alte structuri ale statului. Practic, angajații au fost mutați, nu concediați. Mult lăudata reorganizare de la Senat, orchestratã de Ilie Bolojan și prezentată ca o măsură drastică de reducere a cheltuielilor bugetare, s-a dovedit a fi, în realitate, mai degrabă o mutare dintr-o instituție în alta. Dintre cele 147 de posturi anunțate ca fiind „tăiate”, mai puțin …
  • Trump, nemulțumit că Israelul și Iranul au încălcat încetarea focului
    Donald Trump a declarat marți că atât Israelul, cât și Iranul au încălcat încetarea focului în Orientul Mijlociu. Într-o declarație făcută înainte de a pleca la summitul NATO de la Haga, Trump a afirmat că este „nemulțumit” de Israel și Iran, subliniind, ulterior, că este „foarte nemulțumit” de Israel. Trump a adăugat că capacitățile nucleare ale Iranului „au dispărut” și spune că Teheranul nu își va reconstrui niciodată programul nuclear. El și-a continuat ideea și într-o postare ulterioară pe Truth Social. Liderul de la Casa Albă a transmis că ar fi o „încălcare majoră” dacă Israelul ar arunca bombe asupra Iranului …
  • Senatul l-a votat pe Mihai Busuioc în funcţia de judecător al CCR. Camera Deputaților l-a votat pe Csaba Asztalos, din partea UDMR, pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale
    Senatul votează, marţi, un judecător al Curţii Constituţionale, patru candidaţi fiind înscrişi în cursă, Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi, fiind propunerea PSD, susţinut de întreaga coaliţie de guvernare. Senatorul AUR Ciprian Titi Stoica a declarat, în plen, că această numire nu este doar imorală ci este de-a dreptul periculoasă pentru siguranţa statului nostru. În urma votului, Mihai Busuioc a fost ales cu votul majorităţii senatorilor. Camera Deputaţilor l-a votat, marţi, pe Csaba Asztalos, din partea UDMR şi susţinut de coaliţia de guvernare, pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, după finalizarea mandatului judecătorului Varga Attila. Mihai Busuioc a fost …
  • BNR trage semnalul de alarmă: „Strângem cureaua!” România intră pe „dietă” fiscală, nu pe austeritate
    Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, avertizează că România nu mai are timp de improvizații. Ținta este clară: deficit bugetar de 3% din PIB. Soluția? Nu austeritate brutală, ci o „dietă” fiscală atent controlată. Într-un context global exploziv, România trebuie să devină un pacient disciplinat, iar guvernul un nutriționist desăvârșit. Într-o perioadă marcată de instabilitate economică globală, războaie, riscuri geopolitice și inflație încăpățânată, România nu mai are loc pentru greșeli fiscale. Consultantul de strategie al Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, avertizează că țara trebuie să adopte o politică bugetară chibzuită și fără compromisuri. Într-un interviu acordat publicației Gândul, Vasilescu transmite …
  • România, pe marginea prăpastiei economice. Avertismentul lui Adrian Negrescu: „Un calcul cinic pe spatele oamenilor. Ungurii vor avea de câștigat”
    Analistul economic Adrian Negrescu trage un semnal de alarmă dur și fără menajamente: România alunecă spre o criză economică profundă, împinsă de un program de guvernare „fără viziune” și „nociv”. Noile taxe, creșterea fiscalității și lipsa unor reforme reale pun în pericol consumul, investițiile și competitivitatea națională. Ungaria și Bulgaria așteaptă la cotitură să profite de greșelile Bucureștiului. România se află într-un moment critic, iar măsurile pregătite de actualul guvern riscă să o arunce într-o criză economică profundă. Analistul economic Adrian Negrescu trage un semnal de alarmă puternic, acuzând autoritățile că au pierdut complet contactul cu realitatea economică și socială. …
  • BNR se scuză pentru salariile mari: sunt din surse proprii, nu de la buget. Ei pot printa bani pentru mafia de partid și de stat
    Banca Națională a României reacționează la criticile din spațiul public privind salariile uriașe ale conducerii. Mesajul transmis este unul simplu: „Nu cheltuim bani publici, ci folosim surse proprii.” Adică, pe scurt, ei pot. În timp ce românii se luptă cu inflația și dobânzile sufocante, BNR își apără privilegiile susținând că nu se încadrează în aceeași logică bugetară ca instituțiile de stat obișnuite. Și totuși, totul pleacă din aceeași economie reală, de la aceiași oameni care suportă costurile monetare. Când Isărescu vrea, poate tipări bani. Când statul vrea, împrumută de la BNR cu dobândă. Salariile mari nu mai par o problemă …
  • „Găselnița” litoralului românesc: prețuri afișate la suta de grame. Turiștii, revoltați: „E jecmăneală pe față!”
    Turiștii care și-au petrecut concediul pe litoralul românesc reacționează vehement pe rețelele sociale față de prețurile ridicate practicate în restaurante și cantine. Strategia comercianților de a afișa prețurile la suta de grame este considerată de mulți o metodă de manipulare, iar comparațiile cu Grecia, Bulgaria sau Spania scot în evidență discrepanțele dintre prețuri și calitatea serviciilor oferite în România. O postare pe grupul de Facebook „Vacanțe în România” a generat un val de reacții din partea turiștilor nemulțumiți de prețurile de pe litoralul românesc. Imagini cu meniuri afișate la o cantină din Eforie au arătat prețuri precum 21 de lei …
  • Elena Udrea, tot mai aproape de eliberare. Comisia de la Târgșor i-a aprobat cererea de liberare condiționată
    Fostul ministru Elena Udrea ar putea fi eliberată din închisoare chiar joi, 26 iunie, dacă instanța va valida decizia comisiei de liberare condiționată a Penitenciarului Târgșor. Udrea a executat parțial pedeapsa de șase ani în dosarul „Gala Bute”, iar avocatul susține că aceasta îndeplinește toate condițiile legale. Comisia de eliberări condiționate a Penitenciarului Târgșor a admis marți, 24 iunie, cererea Elenei Udrea de liberare condiționată. Următorul pas este prezentarea în fața instanței, mai exact, la Judecătoria Ploiești, joi, 26 iunie, unde se va decide dacă fostul ministru va fi pus în libertate. „Condiția fracției a fost îndeplinită pe 7 iunie. …
  • Trump anunță încetarea focului între Israel și Iran: „Armistițiul este acum în vigoare. Vă rugăm să nu îl încălcați”
    Președintele SUA, Donald Trump, a declarat marți că un armistițiu între Israel și Iran a intrat în vigoare. Acordul vine după douăsprezece zile de conflict și bombardamente reciproce. Atât Israelul, cât și Iranul au semnalat acceptarea încetării focului, cu condiții diferite, în timp ce tensiunile rămân ridicate pe teren. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat marți, printr-un mesaj publicat pe platforma Truth Social, că Israelul și Iranul au convenit asupra unui armistițiu, pe care le-a cerut ambelor părți să îl respecte. „Armistițiul este acum în vigoare. Vă rugăm să nu îl încălcați”, a transmis Donald Trump. Anunțul liderului de …
  • Producții record, prețuri de mizerie. Agricultura românească, sabotată din vorbe
    Ministrul Agriculturii s-a grăbit să anunțe cu entuziasm că România va avea producții record la cereale. Doar că, în loc să fie o veste bună pentru fermieri, declarația i-a lovit direct în buzunar. Piețele au reacționat imediat: prețurile s-au prăbușit, iar fermierii români au ajuns să vândă sub costul de producție. Într-o economie de piață, o ofertă mare fără o cerere pe măsură înseamnă scăderea prețurilor. Iar în lipsa unor politici inteligente de stocare, procesare sau export avantajos, grâul românesc devine o marfă de duzină. Fermierii sunt forțați să vândă la prețuri umilitoare, în timp ce oficialii își bat cu …
  • Ludovic Orban taie elanul coaliției: „Rotativa e o aberație”
    Ludovic Orban, cu pesimismul bine calibrat, anunță de pe margine că Guvernul are zilele numărate. În PSD se vorbește „pe la colțuri” de o guvernare de maximum nouă luni, iar în ministere ar fi mai mult sabotorii decât reformatori Cu același aer de profesor dezamăgit care se uită la un elev care n-a învățat pentru test, Ludovic Orban a revenit la microfon cu un nou avertisment sumbru pentru actuala coaliție. Fostul prim-ministru n-a cruțat pe nimeni în declarațiile sale de la RFI. Mai ales pe cei din Guvern. În primul rând, Orban lovește în însăși esența construcției politice pe care …
  • Oltenia în flăcări: Recoltele au ars într-o clipă, iar fermierii sunt în genunchi. „E ca și cum ți-ai vedea viața arsă de vie”
    Incendiile de vegetație au transformat câmpurile din Oltenia în mormane de cenușă. Pompierii nu mai fac față, iar fermierii privesc neputincioși cum luni întregi de muncă se topesc în fum. „Tot ce-am avut s-a dus. Nu mai avem cu ce trăi”, spun oamenii cu ochii în lacrimi. În Oltenia, pământul nu mai rodește. Arde. Flăcările au cuprins câmpurile din Dolj, Olt și Mehedinți cu o forță de neînțeles, înaintând cu o viteză devastatoare și lăsând în urmă doar cenușă și deznădejde. În câteva minute, munca de un an a fost mistuită. „Nu e doar grâul. E viața noastră. E tot …
  • Iran confirmă armistițiul cu Israel, după 12 zile de conflict militar intens
    Televiziunea de stat iraniană a anunțat începerea unui armistițiu cu Israelul, în timp ce președintele american Donald Trump a revendicat rolul de mediator al acordului. Israelul, însă, nu a confirmat oficial încetarea focului, iar schimburile de lovituri au continuat până în ultimele clipe. După aproape două săptămâni de confruntări militare intense, Iranul a anunțat oficial, prin televiziunea de stat, intrarea în vigoare a unui armistițiu cu Israelul, marți dimineață, la ora 7:00 (ora locală). Informația vine într-un moment de tensiune regională majoră, agravată de atacuri aeriene, pierderi de vieți omenești și implicarea directă a Statelor Unite. Președintele american Donald Trump …
  • Ramona Ioana Bruynseels (AUR): „Fără o strategie coerentă, riscăm să ratăm complet omagierea lui Eminescu și Brâncuși”
    Deputata AUR Ramona Ioana Bruynseels atrage atenția asupra lipsei unei strategii unitare din partea Ministerului Culturii pentru organizarea Anului Mihai Eminescu (2025) și Anului Constantin Brâncuși (2026). Deși inițiativele legislative au fost susținute, parlamentara semnalează riscul ca aceste momente să nu aibă un impact real, din cauza lipsei unui plan coerent. În Comisia de Buget, parlamentarii au votat recent pentru declararea anilor 2025 și 2026 ca fiind Anii Mihai Eminescu, respectiv Constantin Brâncuși, două figuri reprezentative ale culturii românești. Deputata AUR Ramona Ioana Bruynseels a subliniat importanța acestor inițiative, dar și nevoia unui plan coerent pentru organizarea evenimentelor dedicate, astfel …
  • Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, urmează să fie predat autorităților române după condamnarea pentru luare de mită
    Ionuț Mircea Costea, fost președinte al Eximbank și cumnatul lui Mircea Geoană, va fi predat autorităților române, după ce a fost localizat la Istanbul, unde s-a ascuns deși era dat în urmărire internațională. El are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru luare de mită. Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană și fost președinte al Eximbank, urmează să fie predat marți, 24 iunie, autorităților române, după ce a fost localizat în Istanbul. Ministerul Justiției a confirmat că extrădarea va avea loc în cursul zilei, iar Costea va fi încarcerat într-o unitate a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Condamnat …
  • Ministrul Educației Daniel David: Bursele elevilor vor fi tăiate cu raționalitate și decență
    Se pregătește tăierea burselor elevilor. Ministrul Educației, Daniel David, a declarat, luni, că în acest moment există un sistem foarte complex de burse, menționând că problema este că acoperirea lor nu este sustenabilă. Despre cum se vor tăia bursele elevilor, ministrul a explicat: ,,În acest moment avem un sistem foarte complex și complicat de burse, sociale, de merit, de reziliență, excelență, o mulțime de burse. Problema lor este că acoperirea lor cu adevărat nu este sustenabilă. Niciun ministru nu vrea să vină să spună că alți miniștri au dat și tu iei. Dar, sigur, este această situație de criză. În același …
  • Mutări de putere în PSD: Paul Stănescu ar putea pleca la Curtea de Conturi, Marian Neacșu vizat pentru funcția de secretar general
    Paul Stănescu este luat în calcul pentru conducerea Curții de Conturi, lăsând loc liber în partid pentru Marian Neacșu, fost secretar general exclus din PSD în 2018. Neacșu ar urma să revină în fruntea formațiunii, în ciuda controverselor care i-au marcat cariera politică. Conducerea Partidului Social Democrat (PSD) pregătește o posibilă rocadă majoră în structura de conducere. Paul Stănescu, actual secretar general al partidului, ar putea fi nominalizat la șefia Curții de Conturi, în contextul în care Mihai Busuioc este susținut pentru funcția de judecător al Curții Constituționale. „Dacă Paul Stănescu merge la Curtea de Conturi, în locul lui Mihai …
  • Guvernul Bolojan reintroduce taxa radio-TV desființată de Dragnea
    Programul de guvernare adoptat azi conține o măsură interesantă, dar care nu se anunță foarte populară. Anume: ”Trecerea la un sistem de subvenționare a organizațiilor de media publică, bazată pe venituri realizate prin contribuția beneficiarilor, completată cu alocări din fonduri publice degrevarea bugetului de stat”. Lăsînd de-o parte exprimarea cam chatgptistă, măsura nu poate viza altceva decît reintroducerea taxei radio-TV, desființată în 2017 de guvernul PSD. 
  • Bolojan nu are soluții pentru zootehnia românească. Carne de porc doar de import
    România importă în prezent peste 80% din carnea de porc consumată, o cifră revoltătoare pentru o țară cu tradiție în agricultură și cu potențial de a deveni autosuficientă. Cu toate acestea, premierul Ilie Bolojan nu a propus niciun program economic concret care să oprească acest dezastru. Guvernele anterioare, în special cele PSD și PNL, au distrus pas cu pas zootehnia românească. Gripa porcină a fost gestionată haotic, fermele au fost închise fără alternative, iar marile rețele comerciale au umplut rafturile cu carne importată, în timp ce producătorii români au fost lăsați să falimenteze. Bolojan continuă aceeași linie: zero strategii, zero …
  • Bolojan îi plătește tainul lui Macron: achiziții de rachete Mistral de 2 miliarde de euro! Rachetele din SUA, respinse
    Afacerea Mistral, dezvăluită luni seară de Victor Ciutacu la România TV. Guvernul condus de Ilie Bolojan se confruntă, încă din primele zile de mandat, cu acuzații privind lipsa de transparență și posibile practici preferențiale. Una dintre cele mai controversate decizii o constituie includerea în programul de guvernare a achiziției directe a sistemelor antiaeriene Mistral, produse de compania franceză MBDA, fără a aștepta finalizarea licitației oficiale în desfășurare organizate de Romtehnica. Includerea în programul de guvernare a unei achiziții specifice – nu s-a menționat achiziția de echipament militar, ci cumpărarea UNUI TIP de echipament militar, de la UN PRODUCĂTOR UNIC – s-a făcut ca urmare a presiunilor …
  • Burduja aruncat la coșul de gunoi
    Sebastian Burduja nu mai este ministrul energiei. L-au folosit și apoi l-au aruncat. A fost un pion docil într-un joc politic murdar, un executant al deciziilor care au sărăcit milioane de români. Liberalizarea pieței de energie, gestionată catastrofal de el, a dus la scumpiri record, falimente în lanț și facturi imposibile pentru populație. Burduja a fost promotorul haosului, prezentat cu zâmbetul pe buze ca reformator, dar acționând în interesul băieților deștepți din energie. Nu a fost în slujba cetățenilor, ci a rețelelor care au făcut profituri uriașe de pe urma crizei fabricate. Partidele care l-au promovat, astăzi îl dau deoparte …
  • Importăm energie din Ucraina, căci noi am închis termocentralele
    România a ajuns să importe energie din Ucraina, o țară aflată în război, în timp ce noi ne-am închis singuri termocentralele pe care se baza sistemul energetic național. Este imaginea perfectă a falimentului politicilor „verzi” prost aplicate și a slugărniciei față de interesele străine. În loc să modernizăm capacitățile existente și să asigurăm o tranziție energetică realistă, am pus lacătul pe centrale funcționale, pe motiv că “așa cere Bruxelles-ul”. Rezultatul? Am devenit vulnerabili, dependenți de importuri și cu prețuri instabile pentru consumatori și industrie. Ucraina produce sub presiune de război, noi închidem pe timp de pace. Ei își păstrează infrastructura …
  • BNR a eșuat din nou: stabilitatea prețurilor scrie în lege, nu finanțarea luxului politic
    În legea de funcționare a Băncii Naționale scrie clar: obiectivul principal este stabilitatea prețurilor. Nu scrie nicăieri că BNR are misiunea de a susține prin politici monetare luxul politicienilor și cheltuielile nesăbuite ale statului. Și totuși, asta face. A tipărit bani pe bandă, a ținut artificial leul „stabil” în fața euro, în timp ce inflația reală a lovit în plin buzunarele românilor. În loc să fie paznicul echilibrului economic, BNR a devenit complice tăcut la derapajul financiar al guvernelor. Românii plătesc prețul: facturi mai mari, alimente mai scumpe, dobânzi sufocante. În timp ce guvernul se împrumută fără limite, iar băncile …
  • Reforma statului se amână. Noul guvern Tocăniță are cinci vicepremieri
    Așa arată „reforma” promisă de noul guvern Tocăniță: cinci vicepremieri, fiecare cu secretare, consilieri, șoferi personali, birouri opulente și mașini scumpe. În loc să reducă cheltuielile, să simplifice administrația și să dea un semnal de responsabilitate, clasa politică se lăfăie din nou în lux pe banii românilor. Reforma statului se amână. Iar între timp, se măresc taxele, se elimină facilități pentru antreprenori, iar cetățeanul de rând e împovărat de scumpiri și birocrație sufocantă. Guvernanții nu renunță la nimic: pleacă în deplasări externe, cu diurne generoase, în timp ce spitalele și școlile se prăbușesc. Guvernul Tocăniță nu a venit cu planuri …
  • Drumul expres Craiova–Pitești a costat cât o autostradă scumpă. Unde e performanța?
    România a reușit din nou „performanța” de a construi cel mai scump drum expres pe câmpie. Cu un cost de peste 6,2 milioane euro pe kilometru, fără TVA, Drumul Expres Craiova–Pitești intră în topul rușinii europene. Este aproape la același nivel cu autostrăzile construite în munții Austriei – doar că acolo se sapă tuneluri și se înfruntă alunecări de teren, nu se trasează asfalt pe teren plat. Cum se justifică un asemenea cost? Nu avem poduri suspendate, nici viaducte spectaculoase. Avem în schimb licitații întârziate, lucrări amânate, constructori care abandonează, reluări de proceduri, exproprieri nefinalizate și birocrație de beton. Nimeni …
  • Exportăm cereale ieftine, importăm mâncare scumpă de peste 11 miliarde de euro
    România exportă anual cereale în valoare de peste 4 miliarde de euro, însă la prețuri mici, ca materie primă, fără procesare și fără valoare adăugată. În același timp, importăm alimente și animale vii de peste 11 miliarde de euro, plătind mult mai mult pe ceea ce am fi putut produce chiar aici, în propria țară. Suntem o națiune cu potențial agricol uriaș, capabilă să hrănească 80 de milioane de oameni, dar complet lipsită de o strategie de valorificare internă. Grânele noastre pleacă pe nimic, iar înapoi vin salamuri ambalate, conserve și carne din ferme străine, în timp ce zootehnia românească …
  • Guvernul Bolojan: fără idei, fără producție, doar importuri și vorbe goale
    România importă mai mult decât exportă. Diferența? Peste 30 de miliarde de euro pe an. O gaură uriașă în balanța comercială, care ne transformă în consumatori dependenți de ce produce altcineva. Exportăm materie primă, grâu, lemn și oameni. Și importăm înapoi totul prelucrat: pâine ambalată, mobilă cu etichetă străină, ingineri și medici reîmpachetați sub formă de statistici ale diasporei. Iar în mijlocul acestui dezastru economic, programul de guvernare al lui Ilie Bolojan vine ca o glumă proastă. Nu există nici măcar o singură măsură reală pentru relansarea producției românești. Nimic despre industria alimentară. Nimic despre procesare. Nimic despre reindustrializare. Doar …
  • Avocatul Toni Neacșu: Primul loc de muncă al lui Mihai Busuioc, propus de PSD la CCR, paznic la Judecătoria Sector 4
    Avocatul Toni Neacșu a susținut, luni, într-o postare pe Facebook, că primul loc de muncă al lui Mihai Busuioc, propus de PSD pentru funcția de judecător CCR, a fost la pază la Judecătoria Sector 4, unde a fost coleg cu Bogdan Licu, judecător la Curtea Constituțională propus tot de PSD. Mihai Busuioc este propunerea PSD pentru postul de judecător la Curtea Constituțională, a anunțat Sorin Grindeanu, luni dimineață, înainte de semnarea protocolului coaliției de guvernare. „Dacă în armata lui Napoleon fiecare soldat avea în raniță bastonul de mareșal, în armata PSD se pare că fiecare jandarm poartă în raniță mandatul de …
  • Numirea lui Moșteanu la Apărare, cu diplomă cumpărată, este o insultă la adresa Armatei Române
    Numirea lui Ionuț Moșteanu în fruntea Ministerului Apărării este o palmă dată Armatei Române și tuturor celor care au muncit cinstit pentru fiecare treaptă urcată în carieră. Moșteanu nu a terminat nicio facultate la vremea potrivită, iar diploma cu care se prezintă astăzi drept „om pregătit” este una cumpărată, obținută după ce a intrat în politică. Motivul? Fără diplomă, nu putea ocupa funcții publice importante. Așa că și-a luat una rapid, de la o „fabrică de diplome”, o universitate fantomă unde nimeni nu l-a văzut vreodată la cursuri – dar unde, oricum, nu prea merge nimeni. A bifat hârtia necesară …
  • Război în Golf: Rachete iraniene au lovit ținte americane în Qatar, Iraq și Kuwait
    Tensiunile din Orientul Mijlociu ating un nou nivel critic. Mai multe explozii puternice au fost auzite în capitala Qatarului, Doha, în contextul unei amenințări credibile venite din partea Iranului împotriva bazelor militare americane din regiune. Potrivit unor surse citate de Axios și Wall Street Journal, șase rachete au fost lansate către baze americane aflate pe teritoriul Qatarului. De asemenea, Iranul a lansat rachete și  asupra bazelor militare americane din Irak, Kuweit și Bahrain, potrivit presei israeliene. Mai multe reacții au apărut după atacul iranian asupra bazei americane din Qatar. Unele țări, inclusiv din Orientul Mijlociu, au condamnat atacul. Ministerul de Externe din Qatar …
  • Lipsă de respect față de istorie la Sf. Gheorghe
    Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș atrage atenția public, din nou, asupra stării de degradare avansată în care se află zona Grupului Statuar „Mihai Viteazul” din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Grupul statuar central, care îl reprezintă pe  domnitorul Mihai Viteazul înconjurat de oștenii săi, a ajuns într-o stare deplorabilă după numeroase acte de vandalism, lipsa îngrijirii temeinice și o calitate slabă a materialelor utilizate la reparații, menționează reprezentanții forumului într-un comunicat remis Cotidianul.ro. Fotografiile remise Cotidianul.ro arată plăci de marmură desprinse, soclul deteriorat, treptele fisurate și pavajul din jurul ansamblului avariat. Toate sunt „semne ale unei …
  • Oana Țoiu ministra USR propusă la Externe și-a trecut în CV că are experiență în conferințe
    Țoiu nu a avut decât tangențial legătură cu ministerul de Externe pentru care a fost propusă de USR. Potrivit CV-ului său, deputata USR a activat în perioada 2005-2007 la departamentul de monitorizare şi analiză media al organizației Active Watch pe proiecte pentru Ministerul Afacerilor Externe, organizaţia Salvaţi Copiii și TVR. Oana Țoiu și-a trecut în CV și participările la diverse conferințe, lucru care nu se face de obicei. USR și meritocrația de fațadă: conferințele Oanei Țoiu în loc de competență reală la Externe „Noi vrem competență, nu pile” – a fost sloganul repetat obsesiv de USR în toți anii de opoziție. …
  • Parlamentarii AUR au părăsit ședința de plen; Simion: Nu participăm la această mascaradă
    Parlamentarii AUR au părăsit, luni, ședința comună a Parlamentului, refuzând să participe la votul de învestitură a Cabinetului Bolojan. ‘Totul e minunat, e sublim, coaliția de guvernare PSD-USR, felicitări, nu cred că o să apucați anul, este ultimul act de disperare al vostru, al celor care au dat lovitura de stat din 6 decembrie. (…) Noi nu participăm la această mascaradă, ne ridicăm și plecăm’, a spus, în plen, președintele AUR, George Simion. Simion a criticat măsurile de reducere a numărului bugetarilor. ‘Vreți să tăiați câți bugetari la nivel central? Mult, 150.000 de la nivel central. Bravo! Și ați pus …
  • România, în pragul unui dezastru financiar: Comisia Europeană dă ultimatum Guvernului până pe 15 octombrie
    Comisia Europeană trage un semnal de alarmă fără precedent: România nu a luat măsuri eficiente pentru a reduce deficitul bugetar uriaș de 9,3% din PIB, cel mai mare din Uniunea Europeană. Dacă Guvernul nu vine cu un plan concret până pe 15 octombrie, riscă suspendarea fondurilor europene, inclusiv cele din PNRR. Cheltuielile nesustenabile, creșterile salariale populiste și lipsa reformelor fiscale pun în pericol stabilitatea financiară a țării. România este din nou pe lista rușinii financiare a Uniunii Europene. Comisia Europeană a anunțat oficial că țara noastră nu a întreprins măsurile necesare pentru corectarea deficitului bugetar excesiv, ajuns la 9,3% din …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button