Politică

Care sunt instituțiile vinovate pentru tragedia de la Crevedia?

Iese la iveală un șir lung de nereguli grave legate de funcționarea depozitului de GPL de la Crevedia. În urmă cu 3 ani au fost făcute 2 controale inopinate la stația, iar problemele sesizate erau exact cele care au dus la producerea  tragediei de ieri.

Care sunt instituțiile care știau de nereguli și de ce le-a ascuns sub preș?

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a făcut un control inopinat la data de 20 iulie 2020 și a constatat, ca deficiențe, faptul că prin reamplasarea instalației de distribuție gaz petrolier lichefiat tip SKID nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiteri autorității de securitate la incendii.

Noul amplasament nu respecta distanțele de siguranță față de liniile electrice aerienele de joasă tensiune și față de limita de proprietate și cabina stației.

Sancțiunea dictată a fost PIERDEREA AUTORIZAȚIEI.

De asemenea, s-a constatat existența pe amplasament a unei stații de incintă pentru alimentarea cu motorina a autovehiculelor proprii care prezenta scurgeri de carburant, aceasta fiind amplasată într-o construcție metalică sigilată.

Sancțiunea dictată: AMENDĂ DE 10.000 de lei

Instituțiile care au fost informate de aceste nereguli și ar fi trebuit să acționeze sunt Oficiul Comerțului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Inspectoratul județean de construcții Dâmbovița, Prefectura, primăria Crevedia, Agenția pentru Protecția Mediului și IGSU.

În urma unei sesizări, aceiași inspectori au făcut un al doilea control pe data de 29 septembrie 2020 și au aplicat o amendă de 30.000 lei pentru FUNCȚIONAREA FĂRĂ AVIZ și 10.000 de lei pentru TRANSFERAREA gazului lichefiat dintr-o cisternă în alta, proces de la care se pare că s-a produs explozia de sâmbătă.

SC Flagas SRL, prin reprezentantul legal Doldurea Ionuț Daniel (fiul primarului din Caracal) a informat Inspectoratul pentru situații de urgentă Basarab la data de 13 octombrie 2020 că stația a fost închisă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button