Politică

Caravana medicală AUR, la pas prin satele României! Tanti Maria: “Dacă apăreați mai devreme, poate nu ne mai plecau copiii”

“Unde ați fost, mamă, până acum?”, întreabă, printre lacrimi, tanti Maria, în fața voluntarilor din caravana medicală a AUR.

Cu greu îți oprești lacrimile când auzi și vezi ce simt oamenii aceștia când realizează, parcă nevenindu-le să creadă, că în sfârșit a venit cineva să-i întrebe de sănătate, nu să le ceară un vot.

De 33 de ani, satul românesc a fost bun doar pentru poze și voturi. Oamenii de la țară, bunicii și străbunicii noștri, au fost disprețuiți, fiind asociați cu celebra formulă: “o găleată, un vot”.

Nimeni n-a făcut nimic pentru ei, dimpotrivă: au fost lăsați să moară, să “părăsească în mod natural sistemul”, cum zicea un fost premier și actual primar de tristă pomenire.

Acum, venirea Caravanei Medicale AUR i-a adus într-o situație nouă: să stea la rând cu speranță. Dar și cu lacrimi: “Dacă apăreați mai devreme, poate nu ne mai plecau copiii”, continuă tanti Măriuța, aproape rugându-se să nu fie doar un vis.

Nu este. Nu e o iluzie. Suntem aici ca să rămânem și să aducem copiii, nepoții și frații acasă. Pentru tanti Maria si toți bunicii și străbunicii noștri. Pentru țara întreagă!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button