Candidatura lui Băsescu pe București îi duce cariera politică în derizoriu

Fostul președinte al României a fost primul personaj politic care a cerut unificarea pe București într-un front anti-PSD prin susținerea lui Nicușor Dan, singurul candidat cu șanse reale.

Cu toate acestea, atunci când USR și PNL au scos din joc PMP, Traian Băsescu a început să amenințe cu o candidatură, chiar dacă nu are sorți izbândă.

Care sunt însă interesele lui Traian Băsescu din moment ce nu are nici o șansă reală la primăria București împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan?

Ce urmărește fostul președinte? Un clasic șantaj: vrea să fie invitat la masa discuțiilor, de unde a fost exclus. Miza sunt posturile de consilieri locali. În funcție de numărul acestora se negociază viceprimari și alte funcții publice. Ori fără un candidat propriu și cu toți ochii pe succesul negocierilor PNL cu USR, sunt șanse mari ca partidul tras de Traian Băsescu să nu mai ia 5%.

Tocmai de aceea această intenție este doar un joc la cacialma, un blaf ordinar. Băsescu nu mai are energia de a candida la primăria București și nu mai are vârsta de a duce o campanie electorală reală.

Uneori e bine să știi când să te retragi, dar de soarta politică a fostului președinte se leagă speranțele la funcții publice și înavuțire a zeci de mii de români.

Dar pe de altă parte Traian Băsescu va primi o vrea lovitură dacă va ieși pe locul 3 după ce a avut o carieră politică fulminantă.

Așa că, pe fostul președinte nici nu îl vom vedea din poziția de candidat.

%d blogeri au apreciat: