Politică

Când vor avea loc alegerile europarlamentare din 2024

Potrivit unui anunț al șefei Parlamentului European, Roberta Metsola, viitorii membrii ai Legislativului european ar urma să fie aleși în iunie, aceasta fiind prima rundă de alegeri din cele patru pentru România în anul 2024.

Potrivit unui anunț postat pe Twitter al șefei Parlamentului European, alegerile europarlamentare ar urma să se desfășoare în toate statele membre UE în perioada 6-9 iunie 2024.  

Având în vedere că în România alegerile se pot organiza duminica, europarlamentarele din 2024 ar urma să aibă loc în țara noastră duminică, 9 iunie.

  Alegerile au loc o dată la cinci ani și sunt cele mai mari alegeri transnaționale din lume, iar în urma alegerilor, Parlamentul votează pentru a alege noul șef al Comisiei Europene, care este organul executiv al UE, și pentru a aproba întreaga echipă de comisari.

Alegerile europarlamentare în România sunt primele din anul electoral 2024, tot anul viitor urmând să se desfășoare și localele, parlamentarele și prezidențialele.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button