Știrile 60m.RO

Comisia Europeană amână validarea PNRR-ului Ungariei din cauza discriminării persoanelor LGBT

PNRR-ul a ajuns să fie instrument de șantaj al Comisiei Europene pentru țările care nu primesc cu brațele deschise ideologia LBGT. Astfel, Ungaria mai are de așteptat încă 30 de zile până când va afla dacă CE validează planul său de redresare economică.

Bruxellesul i-a propus Ungariei un termen suplimentar pentru examinarea planului său de relansare de 7,2 miliarde de euro, frânată de dezacordurile privind respectarea statului de drept, a anunţat luni un responsabil european, potrivit Agerpres.

Comisia nu a luat însă o decizie, pe fondul puternicelor tensiuni cu Budapesta după adoptarea unei legi ungare acuzate că aduce atingere drepturilor persoanelor LGBT

„Ceea ce le-am propus autorităţilor ungare este o prelungire a termenului până la 30 septembrie”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, la finalul unei videoconferinţe cu cei 27 de miniştri de finanţe ai UE.

Acest termen suplimentar va trebui să fie acceptat şi de autorităţile ungare, a adăugat el, în cadrul unei conferinţe de presă. Înaintat Bruxellesului pe 12 mai, planul ungar de investiţii şi de reforme care îi permite Budapestei să pretindă 7,2 miliarde de euro de subvenţii europene, ar fi trebuit să facă obiectul unei decizii a Comisiei pe 12 iulie cel mai târziu, la finalul celor două luni de examinare prevăzute de procedură.

Back to top button