Internațional

Boardul editorial al NYT cere retragerea lui Biden

Colegiul editorial al New York Times s-a alăturat solicitărilor pentru președintele Joe Biden să demisioneze din funcția de candidat democrat înainte de noiembrie. Un articol de opinie publicat vineri de ziar a fost o reacție la performanța președintelui în timpul primei dezbateri prezidențiale   unde Biden s-a confruntat cu fostul președinte Donald Trump.

Colegiul editorial a scris că Biden „a spus că este candidatul cu cele mai mari șanse de a-și asuma” „amenințarea” pe care o reprezintă Trump pentru democrația americană și a recunoscut victoria președintelui în urmă cu patru ani asupra presupusului candidat.

„Argumentul său se bazează în mare parte pe faptul că l-a învins pe domnul Trump în 2020”, se arată în editorialul de opinie.

„Acesta nu mai este o justificare suficientă pentru motivul pentru care domnul Biden ar trebui să fie candidatul democrat în acest an”.

„La dezbaterea de joi, președintele trebuia să convingă publicul american că este la egalitate cu cerințele formidabile ale funcției pe care încearcă să o dețină pentru un alt mandat”,  se mai arată în editorial.

„Totuși, nu se poate aștepta ca alegătorii să ignore ceea ce era clar de văzut: domnul Biden nu este omul care era acum patru ani”.

„Președintele a apărut joi seară ca umbra unui mare funcționar public. S-a chinuit să explice ce va realiza într-un al doilea mandat. S-a străduit să răspundă provocărilor domnului Trump. S-a străduit să-l tragă la răspundere pe domnul Trump pentru minciunile sale, eșecurile și planurile lui înfiorătoare. De mai multe ori, s-a străduit să ajungă la sfârșitul unei propoziții(…). 

Adevărul pe care trebuie să-l confrunte domnul Biden acum este că a picat propriul test. În sondaje și interviuri, alegătorii spun că se caută voci proaspete, iar consolarea pentru domnul Biden și susținătorii săi este că încă mai este timp să se ralieze în spatele unui alt candidat,  se mai arată în editorial.

Materialul a fost intitulat „Pentru a-și sluji țara, președintele Biden ar trebui să părăsească cursa”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button