Internațional

Biden, o nouă gafă uriașă la summitul NATO. A început să citească instrucțiuni de regie. Cine l-a ajutat să nu se facă de râs?

Pe fondul uriașei dezbateri din Statele Unite privind capacitatea mentală a președintelui Joe Biden de a mai conduce, liderul de la Casa Albă a făcut o nouă gafă, chiar la summitul NATO de la Washington. Așa cum i s-a mai întâmplat și în trecut, acesta a început să citească indicațiile din teleprompter care-i erau destinate lui.

Președintele Joe Biden a citit o instrucțiune de trei cuvinte în timp ce i-a acordat medalia prezidențială a libertății secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dar aplauzele publicului au atenuat gafa ce părea să continue.

„Întreabă-l pe consilierul militar”, a spus Biden la finalul discursului, în timp ce se pregătea să îi acorde lui Stoltenberg cea mai înaltă onoare civilă a națiunii. Aplauzele din public au atenuat gafa, iar liderul de la Casa Albă a avut totuși prezența de spirit să se autoironizeze, recunoscând că a citit instrucțiunile ce-i erau destinate.

Dezbaterea sa dezastruoasă împotriva lui Donald Trump a stârnit panică în partidul său, în timp ce o majoritate covârşitoare a americanilor îl consideră acum incapabil să guverneze încă patru ani în cazul victoriei, scrie AGERPRES.

Președintele a încercat să liniștească publicul ulterior, într-un interviu la ABC News. Biden părea răgușit, insistând că performanțele sale slabe în dezbatere se datorau unei simple răceli.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button