Știrile 60m.RO

Beneficiile cafelei

Mulți dintre noi nu putem concepe viața fără cafea. Este câteodată singurul lucru care ne ajută să ne începem ziua plini de energie. Pe lângă gustul special, are și o serie de beneficii pe care le prezentăm în cele ce urmează.

Este un stimulent deosebit pentru sistemul nervos, pe lângă energia despre care vorbeam , având un aport serios la imbunatarirea memoriei, atenției și concentrării pe termen scurt. Combate temporar consecințele privării de somn . De asemenea , facilitează oxigenarea sângelui și respirația prin dilatarea tractului respirator. Se utilizează de unii specialiști chiar în calmarea simptomelor astmului.
Este un produs bogat în antioxidati, deci ne apără de boli prin întărirea sistemului imunitar și, de asemenea, încetinește îmbătrânirea.
Cofeina din compoziție are efect diuretic și se elimină în acest fel toxinele din organism. Are efect benefic și împotriva constipației. Bolile de ficat, precum steatoză sau ciroză se tratează și cu ajutorul cafelei. Scade riscul de diabet zaharat tip 2 , cu până la 7%, iar riscul de boli precum Parkinson și Alzheimer se diminuează.

Ca nutrieti conținuți, amintim : 11% din doza zilnică de vitamina B2, 6% din doza zilnică de vitamina B5, 3% din doza zilnică de mangan și potasiu, 2% din doza zilnică de magneziu și niacina.

Toate bune și frumoase, însă există și restricții , mai ales la persoanele care suferă de afecțiuni cronice, hipertensiune, dar și persoanele aflate sub diverse tratamente. Problema consumului de cafea, dar și a cantității trebuie discutată obligatoriu cu doctorul care vă are sub supraveghere!

Sursa foto: www.desteptarea.ro

www.life.ro

Back to top button