JUSTIȚIE

Baronul PSD, Ionel Arsene, rămâne în Italia: Magistrații au respins cererea de extrădare

Magistrații italieni au decis respingere cererea autorităților din România de a-l extrăda pe fostul baron PSD Ionel Arsene, potrivit surselor „Adevărul”.  Fostul șef al Consiliului Județean Neamț este condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

decizia nu este una definitivă, fiind luată în primă instanța.

Ionel Arsene a fost condamnat pe 10 martie, definitiv, la 6 ani și 8 luni de închisoare, însă a părăsit România înainte ca judecătorii să anunțe senința în cazul său, fiind dat în urmărire internațională și emis un mandat de arestare. 

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, s-a predat pe 27 martie în Italia, la Bari, o destinaţie preferată de românii cu probleme penale pentru regimul mai blând al pedepselor şi al executării acestora.

Procedura în Italia

Nu este exclus ca fostul şef de CJ să execute pedeapsa în Italia, cu atât mai mult cu cât statele din UE privesc cu reticenţă sistemul judiciar din România din punct de vedere al condiţiilor de detenţie. Totodată, faptul că s-a predat în Italia ar putea fi o acţiune favorabilă acestuia în procesul de extrădare.

Avocatul Veronel Rădulescu a explicat, pentru Adevărul, că în Italia condiţiile de executare a pedepsei sunt mai bune comparativ cu România, iar regimul este mai permisiv. De exemplu, condamnările de până la patru ani pot fi executate la domiciliu, măsură care este asemănătoare cu dispozițiile controlului judiciar din România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button