Știrile 60m.RO

Bancher renumit, președinte al Libra Bank, judecat pentru ucidere din culpă

Președintele Libra Bank a fost trimis în judecată, pentru un accident rutier pe care l-a provocat, spun procurorii, în anul 2022. 

Numele lui Radu Grațian Ghețea apare pe portalul instanțelor de judecată, la Judecătoria Constanța ca fiind inculpat într-un dosar de ucidere din culpă, înregistrat în data de 15 martie a.c.

Contactat telefonic, acesta a confirmat pentru „Adevărul“ că este judecat în acest proces însă nu a oferit detalii despre cele petrecute. Radu Grațian Ghețea s-a limitat la a spune că a fost un accident rutier petrecut în anul 2022 în Hârșova, în care sub fost implicate trei autoturisme și că, deocamdată, nu poate oferi mai multe detalii, procesul fiind pe rol.

Potrivit unor surse, accidentul s-a produs în data de 5 iunie 2022, în orașul Hârșova. Un bărbat a rămas încarcerat, după coliziune, a fost trimis elicopterul SMURD pentru a-l transporta la spital, însă din păcate, acesta a murit. Alte două persoane au fost rănite în acest accident.

Referitor la acest accident, avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru România TV că victimele au avut suspiciunea că la volan s-ar fi aflat fiul bancherului, nu tatăl, însă procurorii au stabilit că Ghețea senior a condus mașina.

Anul trecut, părțile vătămate din acest dosar au cerut prin instanță urgentarea cercetărilor. Judecătorul de drepturi și libertăți a dat dreptate victimelor, stabilind ca, până la data limită de 1 aprilie 2024, procurorul să soluționeze această cauză.

După trimiterea în judecată, magistrații trebuie să stabilească primul termen în acest dosar.

Radu Grațian Ghețea are 76 de ani, este președinte Libra Bank, președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor din anul 2015 și a deținut anterior, mai bine de 10  ani, funcția de președinte al consiliului de administrație CEC Bank.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button