Politică

Avocatul Piperea, după anunțul de la BNR: FMI va impune concedieri

Avocatul Gheorghe Piperea profețește că România va avea grave probleme economice generate de explozia deficitului bugetar. Acesta spune că dacă politicile monetare vor fi gestionate iar sub supravegherea FMI este așteptat un adevărat dezastru.

„Economistul șef al BNR spune că, dacă deficitul bugetar depășește 6%, România riscă să piardă fonduri europene, și atunci va veni, din nou, FMI, ca să ne dea împrumuturi (desigur, condiționate de falimente, concedieri, creșteri de taxe, reduceri de salarii și pensii – ca în 2009).

Asta este self fulfilled prophecy. Odată pronunțat, scenariul devine film.

Una dintre soluțiile enunțate de sus-zisul birocrat este eliminarea scutirilor și facilităților fiscale. Cele mai importante: în IT, construcții și industria agrară.

Să vedem cine are curaj să adopte astfel de măsuri.

Oricum, să vorbești de sancțiuni economice și salvarea prin FMI este de tot ridicolul din lume, de vreme ce establishmentul prostocrat al României se laudă cu cea mai mare creștere economică din UE, pe anul 2022…”, scrie avocatul pe Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button