Știrile 60m.RO

Avertismentul Cehiei: securitatea cetățenilor UE și din țările NATO „s-a înrăutățit” în Rusia

Țările europene își intensifică presiunile diplomatice asupra Moscovei, ca reacție la decizia Rusiei de a anexa ilegal patru regiuni ucrainene în urma unor referendumuri nerecunoscute internațional.

Lituania a anunțat pe 3 octombrie că l-a declarat persona non grata pe reprezentantul Rusiei, pentru că diplomatul ar fi făcut recent declarații „inacceptabile”, care reprezintă un amestec în treburile interne ale țării gazdă.

„Totodată, Ministerul de Externe al Lituaniei protestează din nou ferm împotriva deciziei președintelui rus din 30 septembrie de a anexa ilegal regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, pe care Rusia le ocupă parțial și temporar”, se mai arată în comunicatul de presă de la Vilnius.

Ministerul finlandez de Externe a anunțat, tot pe 3 octombrie, că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a „condamna ferm referendumurile și adecizia ulterioară de anexarea ilegală a regiunilor ucrainene ocupate de Rusia, o încălcare flagrantă a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și a principiilor Cartei ONU”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button