Știrile 60m.RO

AUR: Și salvatorii voluntari ar trebui încadrați în condiții speciale de muncă

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege prin care angajații serviciilor de urgență voluntare/private să beneficieze de aceleași drepturi ca cei din structurile profesioniste, respectiv să fie încadrați în condiții speciale de muncă.

Atât pompierii voluntari/din structuri private, cât și cei din serviciile de urgență profesioniste își riscă viața zilnic pentru a salva alte vieți. Activitatea pe care o desfășoară ambele categorii necesită o atenție sporită, însă drepturile, atât cele salariale cât și cele de pensionare sunt diferite, din cauza legislației neclare.

În 2022, pentru că instanțele s-au pronunțat diferit asupra acestei probleme, existând diferențe inclusiv printre voluntari, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca personalul angajat al serviciilor de urgență voluntare/private să NU se încadreze în condiții speciale de muncă. Considerăm că această discriminare trebuie să înceteze!

Prin adoptarea acestui proiect legislativ, activitatea personalului din serviciile de urgență voluntare/private va fi încadrată în condiții speciale de muncă, personalului fiindu-i, astfel, recunoscut efortul remarcabil în asigurarea securității și protecției comunității.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button