AUR Prahova: Salvați muntele Verde?

Distribuie acest articol!

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, filiala Prahova, trage un semnal de alarmă în legătură cu distrugerea abuzivă a muntelui Verde de către compania germană Heidelberg. Pentru moment membrii AUR și cetățenii s-au implicat, reușind să oprească exploatarea ilegală din apropierea orașului Slănic.

„Salvați muntele Verde! Locuitorii din orașul Slănic, se confruntă de săptămâna trecută cu o problemă fără precedent. Subsidiara companiei germane Heidelberg din România (firmă apropiată familiei Merkel), este cea care deține licența de exploatare a muntelui Verde. Această companie a trimis excavatoare și camioane pe muntele Verde, fără să le pese de fapt că acesta este un obiectiv turistic unic și fascinant, care din păcate, fără conservare, se poate distruge substanțial.

Locuitorii au luat atitudine și au reușit pentru moment să îndepărteze toate utilajele din zonă, se pare că nu aveau autorizație sau alte documente justificative. Alături de primărie, martorii acestui jaf sunt “Agenția de Mediu Prahova” și “Agenția Națională de Resurse Minerale”, deoarece ei avizează și supraveghează exploatarea acestei zone! Cât mai răbdăm? Cât mai îndurăm?”, notează filiala AUR Prahova.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: