AUR Moldova: Partidele românești au turnat apă la rădăcina moldovenismului

Distribuie acest articol!

Astăzi, 7 iunie, a avut loc lansarea oficială campaniei AUR în Republica Moldova. Astfel, timp de cinci săptămâni, reprezentanții AUR Moldova vor străbate țara de un capăt la celălalt pentru a le explica basarabenilor că singura alternativă la regimul filorușilor și oligarhilor este alianța unioniștilor.

În cadrul acestui eveniment, Valeriul Munteanu, candidat AUR a declarat că 11 iulie va fi o dată importantă în istoria românilor din stânga Prutului, căci va fi momentul când își vor recupera demnitatea. El a mai spus că partidele românești din Parlamentul României au turnat apă la rădăcina moldovenismului, în loc să lupte pentru realizarea idealului unionist.

Marile partide din România au uitat de Basarabia, au lăsat-o de izbeliște moldovenismului civic, statalist, al acelor moldovenești care încearcă să cultive o altă națiune decât cea românească. Aceste partide au turnat apă la rădăcina acestui moldovenism prin parteneriatele și susținerea foștilor și actualelor partide pro-europene, care de fapt sunt moldovenești”, a mai spus Munteanu.

El a subliniat că, acum, puterea este în mâna cetățenilor ce-și vor exercita dreptul de vot în luna iulie, iar „unioniștii trebuie să fie din nou în Parlamentul Republicii Moldova”.

Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova, reiterat faptul că obiectivul principal al alianței este acela de a împiedica constituirea unui alianțe de compromis între aceiași politruci și inițierea unor reforme importante în justiție.

Nu admitem formarea unor alianțe de compromis Dodon, Plahotniuc, Șor, Usatîi sau interpușii lor. Vrem reforme pentru Republica Moldova, am ajuns la un nivel inacceptabil de sărăcie. Ne doare faptul că neamul se află într-o stare de risipire și împrăștiere, această stare ne este străină nouă și neamului nostru. Unii ne vor împrăștiați pentru a putea conduce și fura mai ușor. Noi vrem să redăm demnitatea moldovenilor și vrem ca Rusia să-și ia armata acasă de pe teritoriul Republicii Moldova!”, a mai spus Bilețchi.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: