Știrile 60m.RO

AUR, în sprijinul românilor care vor să-și cumpere o casă: TVA de 5% la achiziția unei locuințe noi

Alianța pentru Unirea Românilor susține inițiativele legislative menite să sprijine firmele și angajații din domeniul construcțiilor, precum și cele care vin în sprijinul românilor care vor să-și achiziționeze propria casă. În acest sens, AUR va promova cota unică de 5% TVA pentru toate construcțiile rezidențiale, astfel încât tot mai mulți români să-și permită să cumpere o locuință.

Potrivit unui comunicat de presă, o delegație de parlamentari AUR s-a întâlnit cu reprezentanți ai Federației Patronatelor Societăților de Construcții (FPSC) în data de 16 februarie. În cadrul întâlnirii, reprezentanții FPSC au prezentat mai multe probleme cu care se confruntă sectorul de construcții, precum și posibile căi de soluționare.

Dintre subiectele dezbătute menționăm:

  • Certificarea profesională a firmelor este un proiect care, deși a fost promovat de ani de zile în spațiul public, nu a putut fi pus în practică datorită lipsei de voință politică. Instituirea unui mecanism de certificare a firmelor, dar care să nu funcționeze ca o piedică de intrare pe piață a noilor firme, ar ajuta la crearea unui mediu concurențial corect prin care să se poată diferenția între firmele de apartament și firmele de anvergură cu capacitate tehnică și financiară reală.
  • Adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 114/2018 a avut ca efect înregistrarea a 60.000 de contracte de muncă ale unor angajați care anterior lucrau fără forme legale. Acest lucru a condus și la încasări mai mari la bugetul de stat, comparativ cu perioada anterioară adoptării OG 114/2018. Reprezentanții FPSC au susținut ideea ca prevederile OG 114 să rămână în vigoare, datorită beneficiilor pe care le-au adus lucrătorilor din sector, firmelor de construcții și, nu în ultimul rând, bugetului de stat.

AUR susține extinderea și la alte sectoare economice a prevederilor OG 114/2018, prin care se instituie un salariu minim brut de 3000 lei în sectorul de construcții.

Back to top button