Politică

AUR cere interzicerea importurilor din Ucraina. George Simion: Nu ne ajută nimeni să despăgubim fermierii români

Președintele AUR, George Simion, a afirmat că partidul său va depune un proiect de lege pentru sigilarea oricărui transport care vine din Ucraina și pedepsirea penală a persoanelor care intervin asupra sigiliului. De asemenea, a cerut Executivului să interzică importul de lapte, cereale, miere și alte produse din Ucraina.

„Alianţa pentru Unirea Românilor face trei apeluri de urgenţă către Guvernul României. Unul este interzicerea importului de cereale, lapte şi alte produse care ţin de agricultură pe teritoriul României din Ucraina. Pot tranzita, dar nu trebuie să aibă prioritate faţă de agricultorii şi transportatorii români, dar aceste importuri trebuie interzise.

Ori că o face domnul ministru al Agriculturii, Petre Daea, ori că o face premierul Ciucă, ori că o facem noi prin legea pe care o depunem astăzi pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina şi a-i pedepsi penal pe cei care intervin asupra sigiliului, lucru acesta trebuie făcut de urgenţă, pentru că, după cum am văzut, nu ne ajută nimeni să despăgubim agricultorii”, a declarat George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.

„Trebuie intervenit pe teritoriul suveran al ţării asupra unor mărfuri care nu fac parte din Uniunea Europeană”, a subliniat Simion.

AUR a mai cerut Guvernului să renunţe la cel mai mic preţ pentru medicamente

„Această reglementare privează consumatorii români, privează cetăţenii români de medicamente esenţiale, care nu mai sunt aduse în România. Renunţaţi la această practică”, a explicat George Simion.

De asemenea, Simion a adăugat că Guvernul trebuie să exercite dreptul la preempţiune cu privire la ENEL şi a solicitat astfel de acţiune din partea Executivului.

„Este foarte important, pentru că, din toate informaţiile pe care le deţinem, dorinţa de achiziţie din partea părţii greceşti nu mai există. De aceea statul român trebuie să intervină”, a mai spus Simion.

Aleșii AUR anunță că vor vota împotriva proiectelor legilor educaţiei, precum şi a celor privind guvernarea corporatistă şi executorul judecătoresc.

„Vrem să atragem atenţia încă o dată asupra trei proiecte legislative foarte dăunătoare pentru România – legea guvernării corporatiste, care vine să înstrăineze 240 de regii autonome, printre care Romsilva, Hidroelectrica, Salrom şi multe altele, legea executorului judecătoresc şi legea supranumită «oraşe de 15 minute».

Noi vom vota contra acestor legi nocive şi împotriva legilor Deca din educaţie. Asigurăm românii de buna noastră credinţă şi de opoziţia noastră totală, dar credem că, după sărbătorile de Paşte, va fi nevoie să ieşim în stradă pentru a bloca aceste proiecte de lege nocive, pentru că noi avem doar 10% în actualul Parlament.

Vedem cât de greu este şi să obţinem semnăturile necesare pentru a opri o lege vădit neconstituţională, care va reintroduce dictatura şi serviciile secrete în justiţie”, a conchis George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button