AUR a discutat cu sindicaliștii nemulțumiți de înghețarea salariilor

O delegație de parlamentari AUR a avut, joi, 14 ianuarie, o întrevedere cu reprezentanții Federației sindicale „Solidaritatea Sanitară” și ai Sindicatului „Uniunea Polițiștilor UNIPOL”.

În cadrul întâlnirii au fost abordate următoarele teme:

  1. Informarea despre vaccinul anti-COVID 19: Sindicaliștii din sănătate au recunoscut adevărul simțit de mulți – „Nu a existat la nivelul sistemului de sănătate o campanie de informare a lucrătorilor, aceștia și-au luat informație din mediul public (internet). Nu a fost o proastă informare, nu a existat o campanie de informare deloc.”
  1. Înghețarea salariilor: Sindicaliștii cer aplicarea Legii Salarizării 153/2017, adică creșterea salariilor din ianuarie 2021, nu înghețarea lor, cum vrea guvernul.
  1. Respectul pentru pacient: Delegația AUR a cerut o poziție a sindicatului față de anumite cazuri de malpraxis ajunse în mass media și rămase fără nici un ecou din partea sindicatelor și Ministerului Sănătății. Vârstnicul umilit timp de 3 ore pe holurile spitalului arată în mod dureros poziția românilor în față sistemului sanitar – în genunchi.
%d blogeri au apreciat: