Politică

Atât s-a putut: Ciucă le promite românilor ULEI la suprapreț

Prim-ministrul Nicolae Ciucă le promite românilor că nu există niciun fel de pericol ca ţara noastră să nu poată asigura uleiul necesar pentru consum. În contextul invaziei ruse din Ucraina producătorii au format un cartel pe piață pentru a ridica prețurile la ulei în mod speculativ.

„În acest moment am discutat şi cu fermierii săptămâna trecută, şi cu procesatorii. Chiar aici în fabrică am discutat şi în acest moment există cantitatea de floarea soarelui necesară până la sfârşitul recoltei, adică până în august, şi de asemenea mi-au dat asigurări cei din conducerea fabricii că există materie primă până la sfârşitul anului. Ca atare, doresc să îi asigur pe toţi cetăţenii români că nu suntem în niciun fel de pericol să putem să asigurăm uleiul comestibil necesar pentru consum”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, vineri după vizita la Fabrica de ulei Bunge Buzău, cum poate mări România ar putea mări capacitatea de procesare a uleiului, dat fiind faptul că două treimi din recolta de floarea soarelului a plecat către export.

Deși premierul Ciucă promite românilor ulei pentru consum pe rafturi o să îl găsim la preț de caviar.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button