Social

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, îndeamnă, în Pastorala adresată credincioşilor, la ajutor, cu iubire şi compasiune, faţă de cei cu povara bolii

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, îndeamnă, în Pastorala adresată credincioşilor, la ajutor, cu iubire şi compasiune, faţă de cei care poartă povara bolii şi a suferinţei.

„Anul 2024 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ‘Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor’. Este o chemare pentru noi să ne îndreptăm, cu iubire şi compasiune, spre cei care poartă povara bolii şi a suferinţei. Ajutându-i pe aceştia, Îl imităm pe Hristos în faţa Căruia se aduceau bolnavii, pe care ‘îi făcea sănătoşi’ (cf. Lc. 4, 40). Totodată, Îl slujim pe El, Omul durerii, Care la Judecata finală va spune: ‘Bolnav am fost şi M-aţi cercetat’ (Mt. 25, 36) „, a evidenţiat Arhiepiscopul de Alba Iulia.Înaltul ierarh a adăugat că boala poate distruge trupul, dar nu poate nimici sufletul nemuritor.

„Trăim astăzi într-o lume în care, adeseori, sufletul omenesc este cuprins de teamă, nelinişte şi spaimă, pentru că stă departe de Dumnezeu şi pentru că respinge crucea, ca drum spre înviere şi spre fericire. Totuşi, celor credincioşi le este clar că planul de mântuire al lui Dumnezeu trece prin cruce, dar duce la înviere şi la viaţă nouă. Trăind pe placul lui Hristos, Cel Care a suferit de dragul nostru, vom reuşi să rezistăm în faţa suferinţelor, să ne ridicăm din căderile noastre şi să sperăm că existenţa noastră nu se termină în lumea aceasta. Mântuitorul ne spune clar: ‘Pentru că Eu sunt viu şi voi veţi fi vii’ (In. 14, 19). Cu o astfel de certitudine plină de bucurie, întâmpinăm, şi în anul acesta, ‘Paştile care ne-au deschis nouă uşile raiului'”, a mai subliniat Arhiepiscopul Irineu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button