PoliticăSocial

Arafat face un pas înapoi: Românii pot merge de Paște la slujba de Înviere

Raed Arafat face un pas înapoi în urma presiunilor AUR și anunță că anul acesta o să avem Sărbători de Paște, iar cetățenii pot merge la slujba de Înviere, pentru a lua lumină în anumite condiții.

„Cred că toată lumea a auzit ce a zis și Președintele, ce a zis și premierul, că intenția este că de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens. Dar concluzii încă nu sunt trase. Urmează ceva discuții și întâlniri între reprezentanții cultelor, premier, o să particip și eu. În următoarele două zile vom avea concluziile. Cu siguranță că premierul va anunță concluziile. Cine încearcă să pornească oamenii că nu se va putea (desfășura slujbele de Înviere) trebuie lăsați la o parte și așteptate comunicările oficiale. Indiferent de situație (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorința este de participare. Participarea nu înseamnă că nu vor fi niște reguli”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

La Palatul Victoria va avea loc, joi, la ora 11.00, o întâlnire a premierului Florin Cîțu cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. Vom mai participa: secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță; consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale; Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun; Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button