Arafat: Mă îngrijorează că în transportul în comun nu se mai poartă mască

Distribuie acest articol!

Raed Arafat avertizează asupra pericolului reprezentat de varianta Delta a coronavirusului, care, susține șeful DSU, se transmite mult mai repede și este mult mai agresivă. El a făcut un apel la populație să continue să poarte masca în spațiile închise, mai ales în cele aglomerate, și să se vaccineze.

Noi am tot atenţionat la transmiterea COVID, lumea e în situaţia în care nu mai crede în acest virus. Avem varianta Delta, care se transmite mult mai repede. Sunt studii care spun că severitatea şi ajungerea la spital e mai mare decât în variantele celelalte. Vaccinarea e cea mai bună soluţie. Mă îngrijorează că în anumite transporturi în comun nu se mai poartă mască. Riscul e foarte mare aici şi în birouri trebuie respectate regulile. Eu zic că va trebui să fim foarte atenţi pentru noua perioadă. De noi depinde cum vom trece prin acest val, care e iminent. Avem veşti bune. Se dezvoltă şi un antiviral pentru acest virus, dar durează. Nu trebuie să lăsăm garda jos! Toate studiile arată că dacă eşti vaccinat pot să fii total asimptomatic şi să transmiţi boala mai departe. Încă avem oameni care cred în inepţiile de pe Facebook şi nu cred în ce se spune în toată Europa. Sperăm să fie ultimul val. Mai ales dacă apare terapie şi ne vaccinăm cei nevaccinaţi. Cine se vaccinează mai repede, se protejează mai repede”, a declarat Arafat.

Șeful DSU susține că pentru moment, când incidența e sub 1 la mie, purtarea măștii de protecție și vaccinarea sunt măsuri suficiente, nefiind nevoie de alte restricții. În schimb, dacă va crește incidența, vor fi impuse noi măsuri.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: